Kas jāņem vērā, strādājot ar ziemas celtniecības putām Актуальные советы

Kas jāņem vērā, strādājot ar ziemas celtniecības putām

Вторник, 30 ноября, 2021

Lai arī būvniecības nozarē ir sezonalitātes elementi, darbs pie lieliem projektiem praktiski nekad neapstājas. Darbība būvlaukumos ziemā ir tikpat intensīva kā vasarā. Ja ir nepieciešams, ielej betonu un uzstāda logus pat tad, ja temperatūra ir ļoti zema. Tikai ilgstošs sals var uz laiku apstādināt darbus. Darba procesu efektivitāti nodrošina pareizu darba tehniku un ziemas apstākļiem piemērotu produktu izmantošana.

Poliuretāna putas lielākoties tiek iedalītas parastajās, vissezonu un ziemas putās. Parastās putas ir paredzētas lietošanai temperatūrā līdz +5 °C. Siltu ziemu gadījumā, ja temperatūra nokrītas tikai nedaudz zem nulles (līdz -5 °C), ir piemērotas vissezonu putas. Ievērojami zemas temperatūras gadījumā līdz -10 un pat -20 °C jāizmanto īpašas ziemas putas. Ziemas putu sastāvs un formulējums ir veidoti tieši ziemas apstākļiem, un, neraugoties uz negatīvo temperatūru un zemu mitrumu, nodrošina kvalitatīvu gala rezultātu.

Tikai laika apstākļiem piemērotu celtniecības putu izmantošana negarantē labu rezultātu, svarīga ir arī putu balona temperatūra. Tā nedrīkst būt zemāka par +5 °C. Putu struktūra un īpašības, kā arī izpūsto putu apjoms ir atkarīgs no putu balona temperatūras. Lai iegūtu labākos rezultātus, optimālā balona temperatūra ir no +10 līdz +20 °C. Ja būvlaukumā nav siltas telpas, kurā balonus pirms lietošanas var uzglabāt, tos var uz īsu brīdi ievietot ūdenī, kura temperatūra ir līdz +30 °C.

Putu uzklāšana ziemā sākas ar putekļu un netīrumu notīrīšanu no šuves virsmas un, ja nepieciešams, arī ar ledus noņemšanu. Šuve ir jāaizsargā no tiešiem nokrišņiem, sniega. Šuves mitrināšana ziemas apstākļos nav nepieciešama, un apledojuma riska dēļ ir prātīgi izvairīties no ūdens izmantošanas. Zems mitruma līmenis gaisā ir ņemts vērā, veidojot ziemas putu sastāvu. Lai paātrinātu putu izeju un uzlabotu saķeri un putu struktūru, var izmantot salizturīgu putu aktivatoru. Putu uzklāšanas tehnika nav atkarīga no sezonas. Tradicionāli putas tiek uzklātas no apakšas uz augšu zigzagā.

Aukstā laikā jāņem vērā, ka putu sacietēšanai nepieciešams vidēji trīs reizes ilgāks laiks, parasti līdz 24 stundām. Ļoti zemā temperatūrā pirmajās cietēšanas stundās var novērot virsmas slāņa trauslumu, taču par to nevajadzētu satraukties, jo tā ir tikai īslaicīga parādība.

Liels aukstums nav kaitīgs sacietējušām putām, tomēr ir ieteicams sacietējušas putas vienmēr pārklāt, lai pasargātu tās no UV staru iedarbības.

Ja ziemas putas paliek pāri, tās var izmantot arī siltākā laikā. Tomēr jāatzīmē, ka vasaras apstākļos ziemas putu izplešanās spiediens ir lielāks, un virsmas noteikti jāmitrina, lai to mazinātu. Savukārt, ja mēģināt veikt darbu ar vasaras (parastajām) putām temperatūrā, kas ir zemāka par sasalšanas temperatūru, pienācīga šuve nesanāks. Putas saruks un nesacietēs.

Kas jāņem vērā: Izvēlieties laika apstākļiem piemērotu produktu. Ziemas apstākļos putas sacietē lēnāk. Grieziet liekās putas tikai tad, kad tās ir pilnībā sacietējušas.

PENOSIL ziemas putu portfelis
GoldGun sērijas celtniecības putas paredzētas lietošanai īpaši skarbos apstākļos: līdz -18 un pat -20 °C.
Premium sērijas klāstā ir produkti, kas paredzēti lietošanai temperatūrā līdz -10 °C.
Izvēlieties produktus ar All Season norādi etiķetē, ja temperatūra ir tikai nedaudz zemāka par sasalšanas līmeni, līdz -5 °C. Arī līmējošās putas ir piemērotas šādiem apstākļiem.









Kirills Sokolovs @kirills_sokolovs
https://www.m.buvbaze.lv/kirills_sokolovs/
6 лет 4 месяца 14 дней на портале
Был онлайн 17 февраля в 15:14
Строительный поисковик