KĀ ĀTRI UN VIENKĀRŠI IZVEIDOT MARGAS Актуальные советы

KĀ ĀTRI UN VIENKĀRŠI IZVEIDOT MARGAS

Понедельник, 28 июня, 2021

Kāpnēm, balkoniem vai terasēm, drošības apsvērumu dēļ nepieciešamas margas, tās tiek izgatavotas no stikla, metāla vai koka. Šoreiz varat ielūkoties kā paša spēkiem ātri un vienkārši izveidot margas no koka.
Dažreiz pašam izgatavot un uzstādīt kāpņu margas ir vienkāršāk un lētāk kā pasūtīt tās galdnieku darbnīcā, it īpaši tādēļ, ka margu daļas nopērkamas lielākajos celtniecības veikalos, atliek tikai tās samontēt . Tāpat daļas kuras iegādājamies lielākajos veikalos ir pat nedaudz lētākas kā pasūtot tās, jo margas pasūtītas un iepirktas lielos daudzumos, līdz ar to arī cena ir nedaudz zemāka, kā indviduāli tās izgatavojot.
Par materiāliem uzstādītajām margām kopumā tika izdoti tikai 75 EUR, ko sastādīja – (Cenas ir norādītas aptuvenas un tās var mainīties atkarībā no veikala iepirkuma un tirgus uzcenojuma).


roku balsts
Roku balsts 3,5m - 21 eur
statņa bumba
Statņa bumba - 3 eur
vītņu reliņš
Vītņu reliņš - 3 eur
galu statnis
Galu statnis - 7 eur

 Margu montāža


margu montāža
1.Attēls.

 
Pirmais ar ko sākam montējot margas, ir gala statņa atrašanās vietas noteikšana un tā nostiprināšana pie grīdas. Lai nebūtu lieku detaļu un lieki ārēji stiprinājumi, kas bojā kopējo margu izskatu, izlemjam statni nostiprināt izurbjot caurumu tajā un grīdā, nostiprinot to pie grīdas ar apaļas koka līstes palīdzību, to ielīmējot (1.att).


margu montāža
2.Attēls.

 
Lai koka līste stingri turētos grīdā, to ielīmējam izmantojot PVA koka līmi (2.att).


margu montāža
3.Attēls.

 
Otrs gala statnis atrodas pie sienas, tādēļ tam sānu daļā izveidojam stiprinājumus, ielīmējot apaļas koka līstes ar caururbtu vidu, iepriekš izurbtās vietās statnī (3.att).


koka margu montāža
4.Attēls.

 
Tāpat kā pirmajam statnim, arī šim izveidojam stiprinājumu apakšdaļā un nostiprinam to pie grīdas.Pie sienas statni nostiprinām, pieskrūvējot to no otras puses, ar garām skrūvēm, izvadot tās caur reģipsi un apaļajām koka līstēm, ieurbjoties statnī (4.att).


koka margu montāža
5.Attēls.

 
Tāpat kā statņa apakšdaļai, augšpusē izveidojam caurumu bumbai, kuru nostiprinam ielīmējot (5.att).


koka margu montāža
6.Attēls.

 
Pie grīdas līdzīgi kā statņus, arī nostiprinam reliņus, precīzi atmērot attālumu vienam no otra, taisnā līnijā izurbjam caurumus grīdā un ielīmējot tajos koka tapiņas (6.att).


Kad tapiņas ielīmētas uz tām uzziežam PVA līmi un uzmaucam uz tiem reliņos (7.att), iepriekš to apakšdaļā izurbjot caurumus.
Kad reliņi montēti, tādā pat veidā (ar tapiņām un līmi) nostiprinām uz tiem arī roku balstu (8.att). Tāpat ar tapiņu, roku balstu nostiprinam pie gala statņa, kas atrodas pie sienas. Pie otra statņa, roku balstu nostiprinam ar skrūves palīdzību (9.att), iepriekš statnī līdz vidum izveidojot caurumu, kas lielāks par skrūves galvu.
Kad pāris stundas ir pagājušas un līme sakaltusi, visu margu konstrukciju, nedaudz nopulējam ar 180 izmēra smilšpapīru, tādā veidā atbrīvojoties no līmes smērējumiem un koksnes atskabargām. Bet lai konstrukcija būtu pilnīga, tā beigās jāapstrādā un lai koks saglabātu savu izskatu, to vislabāk apstrādāt ar lineļļu (10.att).
Kad eļļa iesūkusies un izžuvusi, margas ir pabeigtas un tās kalpos ne tikai drošībai, bet arī papildinās telpas kopējo interjeru (11.att).

Vladimirs Klujevs @rubric
Руководитель проекта
5 лет 3 месяца на портале
Был онлайн 19 июля в 09:50
Строительный поисковик