Šonedēļ notiks Baltijas koka būvniecības forums Новости

Šonedēļ notiks Baltijas koka būvniecības forums

Вторник, 13 апреля, 2021

No trešdienas, 14.aprīļa, līdz piektdienai, 16.aprīlim, notiks otrais Baltijas koka būvniecības forums, aģentūru LETA informēja Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) pārstāvji.

Šogad epidemioloģiskās situācijas dēļ forums norisināsies vebināra formā tiešsaistē "Zoom" platformā.

Trīs dienas lektori no desmit valstīm foruma dalībniekus informēs par aktualitātēm koka būvniecībā, par realizētajiem projektiem un zinātniskajiem pētījumiem.

Trešdien, 14.aprīlī, foruma galvenais temats būs klimata neitralitāte un citas Eiropas līmeņa aktualitātes, 15.aprīlī tiks prezentēti Latvijas un citu valstu koka konstrukciju projekti, savukārt 16.aprīlī varēs iepazīties ar pētījumiem par koka būvniecību.

Forums norisināsies angļu valodā. Tā pasākumi notiks katru dienu no plkst.9 līdz 16 un būs sadalīti tematiskajos blokos. Diena iesāksies ar tīklošanas pasākumu un uzņēmumu prezentācijām, bet lektoru prezentācijas būs no plkst.10 līdz 15. Katras dienas noslēgumā plānota diskusija ar lektoriem.

Koka būvniecības veicināšanu daudzās Eiropas valstīs atbalsta starptautiska organizācija un informatīvā platforma "Holzbau Forum". Lai uzzinātu jaunākās tendences un sasniegumus koka būvniecībā, notiek konferences, izstādes un dažādu nozaru pārstāvju tikšanās notiek, kā arī tematiskie forumi un atsevišķu valstu vai valstu grupu forumi.

Kopš 2019.gada ir izveidots arī Baltijas koka būvniecības forums "Forum Wood Bulding Baltic". Pirmais forums norisinājās Igaunijā. Šogad bija plānots forumu rīkot Latvijā, bet epidemioloģiskās situācijas dēļ tas notiks attālināti, tāpēc plānots, ka forums Rīgā tiks organizēts arī 2022.gadā, bet pēc tam nākamais - Lietuvā.

Forumam iespējams pieteikties līdz 13.aprīļa plkst.17, aizpildot reģistrācijas anketu vietnē "forumwoodbuilding.rtu.lv/". Dalība pasākumā ir par maksu.

Baltijas koka būvniecības forumu Latvijā organizē RTU sadarbībā ar "Holzbau Forum" un Tallinas Tehnisko universitāti, Latvijas Arhitektu savienību, Latvijas Būvinženieru savienību, Latvijas Būvkonstrukciju projektētāju asociāciju, Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūtu, Latvijas Koka būvniecības klasteri, biedrību "Zaļās mājas" un "Koka dienām", kā arī ar Ziemeļvalstu Ministru padomes biroju.

Vineta Silberga @vineta_silberga
https://www.m.buvbaze.lv/vineta_silberga/
6 лет 10 месяцев 12 дней на портале
Был онлайн 25 августа в 12:04
Строительный поисковик