Aptauja: Baltijas iedzīvotāji dāvanā vislabprātāk gribētu saņemt elektronisku iekārtu Новости

Aptauja: Baltijas iedzīvotāji dāvanā vislabprātāk gribētu saņemt elektronisku iekārtu

Понедельник, 16 декабря, 2019

Baltijas iedzīvotāji Ziemassvētku dāvanā vislabprātāk gribētu saņemt kādu elektronisku iekārtu, liecina būvniecības un sadzīves preču tirdzniecības uzņēmuma "Kesko Senukai Latvia" iedzīvotāju aptauja par Ziemassvētku dāvanu iegādes paradumiem Baltijā.

Aptaujā noskaidrots, ka elektronisku iekārtu dāvanā gribētu saņemt 26% aptaujāto Lietuvā, 32% - Igaunijā un 34% - Latvijā. Lielākoties elektronikai priekšroku dod vīrieši un gados jauni respondenti, savukārt sievietes biežāk norādījušas, ka labprāt saņemtu smaržas vai kosmētiku, kas ieņem otro vietu (25% - Lietuvā, 19% - Latvijā un 20% - Igaunijā).

Pēc aptaujas datiem, topa trijnieku noslēdz lielveikalu dāvanu kartes, kuras izvēlētos 20% aptaujāto Lietuvas iedzīvotāju, 18% Latvijas iedzīvotāju un 17% Igaunijas iedzīvotāju, apsteidzot tādas dāvanas kā grāmatas, ceļojumi, interjera priekšmeti, dārglietas, rotaļlietas, spēles, ar vaļaspriekiem saistītas dāvanas.

Aptaujā noskaidrots, ka, meklējot Ziemassvētku dāvanas ģimenei un tuviem draugiem, 38% aptaujāto Igaunijas iedzīvotāju dāvanas iegādei plāno atvēlēt 20-50 eiro, kamēr Lietuvā šādu summu plāno atvēlēt 37% aptaujāto iedzīvotāju, bet Latvijā - 24% aptaujāto iedzīvotāju.

Baltijas valstu iedzīvotāju aptauja sadarbībā ar "Spinter research" veikta 2019.gada oktobrī, aptaujājot 1515 Baltijas iedzīvotājus 18-75 gadu vecumā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 25 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик