Pirms jaunā mācību gada remontdarbi Rīgas skolās vēl nav pabeigti Новости

Pirms jaunā mācību gada remontdarbi Rīgas skolās vēl nav pabeigti

Вторник, 27 августа, 2019

Pirms jaunā mācību gada remontdarbi Rīgas skolās vēl nav pabeigti, bet vēl ir pietiekami daudz laika, lai tos pabeigtu, šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR).

Burovs stāstīja, ka viņš minētajam jautājumam īpaši seko līdzi, bet arī piebilda, ka lielākie remontdarbi ir paveikti un palikuši sīkumi, kuru pabeigšanai ir pietiekami daudz laika.

"Protams, ka pirms 2.septembra kādā no skolām nebūs atvestas jaunas mēbeles, lai iekārtotu kādu telpu, bet tas ir sīkums, jo galvenais, lai tiktu pabeigti lielie remonti," piebilda Burovs.

Jau ziņots, ka pusotru nedēļu pirms jaunā mācību gada sākuma Rīgā ir brīvas 385 pedagogu darbavietas, liecina Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta apkopotā informācija.

Pedagogu trūkst gan virknē sākumskolu un vidusskolu, gan pirmsskolas iestādēs. Norādīto skolu ir ļoti daudz un to vidū ir gan mazākas, gan lielākas skolas. Vairākas vakances brīvas ir Rīgas Valsts 2.ģimnāzijā, Rīgas 41.pirmskolas iestādē, Rīgas 85.vidusskolā, Āgenskalna Valsts ģimnāzijā, Rīgas Franču licejā, Iļģuciema vidusskolā, Rīgas Kultūru vidusskolā un vairākās citās.

Visvairāk Rīgā trūkst pedagogu tieši pirmskolās - 107, sākumskolās - 42, savukārt no mācību priekšmetiem visvairāk trūkst matemātikas skolotāju - 39, latviešu valodas skolotāju - 35, angļu valodas un mūzikas skolotāju - 18, savukārt fizikā trūkst 13 pedagogi.

Savukārt vismazāk izsludināto vakanču ir ekonomikas, franču valodas, bioloģijas, vēstures, dabaszinību, sporta un ģeogrāfijas skolotājiem.

Ziņas un publikācijas topas sadarbība ar būvniecības namu "Kurši"! Īstie būvmateriāli: www.kursi.lv .

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 25 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик