NĒ PELĒKAJAM! SPILGTAS KRĀSAS INTERJERĀ Актуальные советы

NĒ PELĒKAJAM! SPILGTAS KRĀSAS INTERJERĀ

Четверг, 29 декабря, 2016

Bieži vien cilvēki izvēlas konservatīvus toņus, jo spilgtu krāsu izmantošana interjerā šķiet pārdroša. Pasakot "nē" pelēkajam un ieviešot spilgtus toņus dzīvojamajās telpās, tu vari atsvaidzināt savu mājokli un pozitīvi ietekmēt mājas iemītnieku labsajūtu.

Veikalu tīkla "K-rauta" dizaina konsultante Alīna Eglīte stāsta, ka apzinoties toņu ietekmi un nozīmi, mājoklī iespējams ienest jaunas vēsmas.

Krāsu nozīme, efekti un tendences

Gada tumšajos mēnešos mājoklī gribas ienests spilgtus toņus. Zināms, ka spilgtu toņu izmantošana stimulē enerģijas pieplūdumu un uzlabo labsajūtu. Dizaina konsultante stāsta: "Nereti ar skaudību aplūkojam interjera katalogus, kur prasmīgi izmatoti dzelteni, zili un sarkanas krāsas salikumi, taču paši izvēlamies izmantot ierastos gaišos un bēšos toņus, jo uzskatām, ka šādi salikumi ir paredzēti tikai modes žurnāliem. Esam pieraduši pie vienkāršības un baidāmies ieviest izmaiņas jau pierastajā interjerā. Tomēr izmantojot spilgtus stila elementus, padarīsi mājvietu daudz interesantāku un garantēsi patīkamu uzturēšanos telpās." Piemēram, moderni istabā izskatīsies zilas sienas, un šī krāsa veidos neformālu un mierīgu gaisotni.

Spilgtu aksesuāru izmantošana

Nav viegli ieviest radikālas pārmaiņas mājvietā, tamdēļ labi noderēs krāsaini vai spilgti aksesuāri kā segas, spilveni, krāsaini aizkari un interesanti vai netradicionāli gaismas ķermeņi. Lai padarītu interesantāku interjeru, var izmantot dažādu formu, toņu un apdrukas spilvenus, katram gadalaikam vai pat svētkiem kā interjera elementi var būt spilveni ar atbilstošu motīvu. Arī interesanta gaismas elementa iekļaušana mājokļa interjerā pievērsīs ikviena uzmanību, veikalos ir pieejami dažādu toņu un izmēru gaismas elementi. Dizaina speciāliste iesaka izmantot stāvlampas, tās ir viegli pārvietojamas un gadījumā, ja mājokļa saimnieks vēlas pamainīt telpas izskatu, tās var viegli nomainīt. Interjeru krāsaināku padarīs gaismas ķermeņi, kas ir papildināti ar dažādiem kristāliņiem un veidoti no dažādu struktūru un krāsu materiāliem.

Mājokļa sienu atsvaidzināšana

Labs veids, kā ātrā laikā un paša spēkiem mājoklī ienest krāsas, ir sienas uzlīmes, kuras pieejamas dažādās košās krāsās. Ņemot talkā kādu palīgu, mājokļa interjera izskatu var pamainīt, izmantojot fototapetes. Veikalos iespējams iegādāties vēlamā izmēra un dažādu cenu kategoriju fototapetes. "Ar tām varēs atsvaidzināt, piemēram, dzīvojamās istabas sienas, iespējams, kādam patiks fototapete ar spilgtu krāsu motīvu, kādam tapete, uz kuras attēlota ķieģeļu sienas imitācija," stāsta konsultante. Ja mājokļa iemītnieku ir piemeklējis "radošais gars", tad ar viegliem otas triepieniem uz sienām var veidot zīmējumus, šim uzdevumam noderēs akrila krāsas, tās ir ātri žūstošas un bez īpaši specifiska un asa aromāta, šīs krāsas pieejamas dažādos spilgtos un sulīgos toņos, kas noteikti paspilgtinās mājokļa interjeru.

Tumšākos dzīvokļos ieteicams interjerā izmantot oranžus toņus, jo tie rada siltuma un dzīvīguma sajūtu. Turpretim dzeltenais tonis mājas iedzīvotājam vairos enerģiju, sniegs pozitīvas emocijas, kā arī pastiprinās domāšanas spējas. Savukārt tumšie toņi, zilais un Burgundijas sarkanais, mājokli padarīs izsmalcinātu un elegantu.

2016. gada krāsa viennozīmīgi ir rozā tonis. Pantone krāsu institūta viceprezidente Laurie Pressman ir minējusi, ka rozā toni interjerā var izmantot visa vecuma un dzimuma cilvēki. Dzīvojamajā istabā interjeru interesantāku padarīs rozā spilveni uz dīvāna vai rozā toņa stāvlampa. To ieteicams ieviest mājokļa interjerā, jo rozā tonis simbolizē mieru, harmoniju un līdzsvaru.

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 25 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик