Māja, kuru var uzbūvēt vienas dienas laikā Новости

Māja, kuru var uzbūvēt vienas dienas laikā

Суббота, 13 апреля, 2019

Arhitektu biroja Outofbox arhitekts Pēteris Bajārs kopā ar komandu izstrādājis dzīvojamās mājas projektu, kuras būvniecībai nepieciešama viena diena.

P.Bajārs biznesa portālam Db.lv pastāsta, ka ēkas nesošo karkasu var salikt dienas laikā. Tiesa, tad vēl paliek apdares darbi, bet tas, pēc arhitekta stāstītā, arī neaizņem daudz, jo interjerā tiek atstātas eksponētas koka plaknes.

Māja ir 40 kvadrātmetru liela un tās celtniecībā izmantota CLT (cross laminated timber) jeb šķērseniski līmēta koka tehnoloģija, tai ir koka - alumīnija logi un durvis, kā arī dabīgā koka grīdas.

Ēkas izmaksas ir sākot no 60 000 eiro, bet gala izmaksas nosaka izvēlētais aprīkojums un tehnoloģijas. Ēka ir siltināta un tajā var dzīvot arī ziemā. «Galvenie plusi ir tādi, ka jums nesāp galva, domājot par ēkas projektu, kā arī ganot celtniekus un kontrolējot viņu darba kvalitāti. Māju iegādāties ir tikpat vienkārši kā ieiet salonā un iegādāties jaunu auto. Pat cenu politika līdzīga. Otrs - īsais uzstādīšanas laiks - jūs varat pagūt vēl pat šo vasaru sagaidīt jaunā ēkā. Mājai ir arī zemas uzturēšanas izmaksas, visi pielietotie materiāli ir videi draudzīgi, neprasa kopšanu un pat noveco skaisti,» stāsta arhitekts P.Bajārs.

Pirmā ēka jau nokļuvusi pie sava klienta, šobrīd arhitektu birojs gatavojas otras ēkas būvniecībai, kas, visticamāk, būs arī publiski apskatāma un kalpos kā projekta demo māja.

 

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 26 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик