Unikāli risinājumi granulu apkures jomā Актуальные советы

Unikāli risinājumi granulu apkures jomā

Вторник, 29 января, 2019
Absolūta enerģētiskā neatkarība, siltums un omulība, vienmēr pieejams, lēts un videi draudzīgs kurināmais, viegla apkope - kokskaidu granulu krāsnis un kamīni ir šobrīd viens no labākajiem, ērtākajiem un izdevīgākajiem apkures risinājumiem. Modernās tehnoloģijas un radošie dizaineri turklāt ļauj izvēlēties galvu reibinošus risinājumus, fantastiskas iespējas gan tehniskā, gan estētiskā ziņā. Vien pirms dažiem gadiem par ko tādu pat nesapņoja, bet tagad tas viss ērti pieejams tepat Latvijā. 
Šobrīd viena no labākajām izvēlēm, izvēloties apkures veidu privātmājai vai nelielai sabiedriskai ēkai (viesu mājai, restorānam, krodziņam u.c.) ir granulu apkures katli vai kamīni. Kokskaidu granulas ir ļoti efektīvs un ekoloģisks kurināmais, tādēļ šobrīd tas strauji kļūst arvien populārāks. Jaudīgie un dizainiski elegantie granulu kamīni spēj vienmērīgi apsildīt līdz pat 200 m² lielu telpu. Tos iespējams piemērot jebkuram interjeram un telpu izvietojumam, daudzus modeļus var pieslēgt pie ūdens vai gaisa apkures sistēmas, kā arī, ja nepieciešams, integrēt kopējā apkures sistēmā. 


Kamīns ar pulti? Jā!

 

Jaunais gadsimts atnācis ar jaunām vēsmām, modi un iespējām. Galvu reibinoši tehniskie risinājumi, vēl neiedomājami pat pirms pāris gadiem, turpina pārsteigt un darīt mūsdienu cilvēka dzīvi aizvien ērtāku un komfortablāku. Savukārt burvju vārdiņš „dizains” pārvērš par izciliem interjera mākslas darbiem pat pašus utilitārākos sadzīves priekšmetus. 21. gadsimta granulu katli un kamīni tiek veidoti atbilstoši mūsdienu dzīves prasībām. Ir padomāts ne tikai par drošību un ekoloģiju, bet arī par maksimāli ērtu ekspluatāciju, apkopi, komfortu, turklāt estētika vairs nebūt nav pēdējā vietā. Sen jau pagājuši tie laiki, kad apkures katls ir kas liels, netīrs un smirdošs kaut kur pagrabā. Tagad tā ir kompakta, mirdzoši tīra iekārta, kuru var pielāgot jebkurai telpai, vajadzībai un interjeram.


Arī granulu apkures katlu un kamīnu ekspluatācija un kopšana ir ārkārtīgi viegla un ērta. Kurināmā tvertne jāuzpilda vien reizi vairākās dienās, jo granulu katli un kamīni spēj darboties autonomā režīmā diennakti un ilgāk, turklāt tie ļoti ilgi saglabā siltumu, kā arī vienmērīgi izdala to pa visu telpu vai, izmantojot gaisa/ūdens apkures sistēmu – pa visu ēku. Granulu padeve tiek regulēta automātiski, atbilstoši temperatūras izmaiņām samazinot vai palielinot sadedzināmo granulu daudzumu. Daudziem modeļiem turklāt ir automātiskā attīrīšanas sistēma, pelnu tvertne jāizber apmēram reizi nedēļā, jo granulas sadeg gandrīz pilnībā – kilograms augstākās kvalitātes granulu rada vien piecus gramus pelnu. Absolūtai ērtībai tiek piedāvāti apkures katli un kamīni ar tālvadības pulti.


21. gadsimta sauklis – multifunkcionalitāte
Daudzus no krāšņu un kamīnu modeļiem atbilstoši klienta vēlmēm iespējams papildus aprīkot ar ēdiena sildvirsmām, kas ne tikai pildīs ļoti praktisku, ikdienas sadzīvē vajadzīgu funkciju, bet arī būs dizainiski ļoti interesanti un estētiski integrētas esošajā iekārtā.
Pieejams arī līdz šim kamīnu un krāšņu ražotāju piedāvājumā nebijis produkts – Latvijā tik ierastās plītis ar viena vai vairāku riņķu ēdiena gatavošanas virsmām, kā arī ar cepešu vai maizes krāsniņu un atsevišķu nodalījumu malkas dedzināšanai. Arī šajos gadījumos pieejami vairāki modeļi ar dažādām dizaina un tehnoloģisko risinājumu variācijām.

Elegants dizaina objekts
Mākslinieku fantāzijai nav robežu, un šobrīd iespējams iegādāties praktiski jebkāda izskata kamīnu vai apkures krāsni. Ja vēlaties – tas būs gluži neredzams, saplūdīs ar telpas iekārtojumu, neuzkrītošs siltuma avots. Vai arī tieši otrādi – brīnišķīgs, krāšņs interjera akcents, centrālais objekts viesnīcas foajē vai restorānā, omulības centrs mājoklī. No klasiska un eleganta līdz ultramodernam; no absolūta minimālisma līdz kliedzošam kičam – variantu ir simtiem. Jāpiebilst, ka apkures funkcijas un kvalitāte saglabājas neatkarīgi no dizaina. Nereti, iegādājoties sadzīves tehniku vai sistēmas, klientam rodas dilemma – it kā dizains būtu īstais, bet iekārta neatbilst tehniskajā ziņā, vai otrādi. Itālijas firmā „Thermorossi”, kas šobrīd ir viens no vadošajiem granulu apkures sistēmu ražotājiem pasaulē, par to ir padomāts, jo arī viena dizaina kamīni un krāsnis tehnoloģiski var būt visai dažādi, un ir iespēja izvēlēties nepieciešamo risinājumu, neupurējot estētiku.
Piemēram, viena un tā paša dizaina krāsns var būt gan tradicionālā – ar dabīgo gaisa apmaiņu (Air modeļi), gan integrēta gaisa apkures sistēmas krāsns (Plus modeļi) ar tajā iebūvētiem gaisa apkures vadu pieslēgumiem, ventilatoru un regulējamiem gaisa plūsmas virzieniem, gan arī krāsns, kas pilnībā nodrošina centrālās apkures funkcijas (Idra modeļi).


Pasaulē atzītas vērtības
Itālijas firma „Thermorossi” ražo vienus no labākajiem granulu apkures kamīniem un katliem pasaulē, un šobrīd visus tās produktus iespējams iegādāties arī Latvijā pie oficiālā pārstāvja. Siltumapgādes un apkures jomā „Thermorossi” pazīstama jau vairāk nekā 40 gadus, šobrīd stabili turas granulu apkures sistēmu ražotāju pasaules pirmajā trijniekā. Tā veiksmīgi apvieno gan tradicionālās zināšanas, gan jaunākās tehnoloģiskās inovācijas metālapstrādes jomā. Tas ļauj ražojumiem nodrošināt arī ilgu garantijas laiku. Ražotājs ieguldījis lielu darbu, optimāli pilnveidojot tehnologiskos risinājumus, lai tie atbilstu visām mūsdienu prasībām, nodrošinot maksimālu ērtu un vienkāršu apkopi, tīrīšanu un vispārējo ekspluatācijas drošību. Savukārt izcilu dizaineru un tehnisko darbinieku sadarbības rezultātā tiek radīti unikāli, citur nepieejami produkti. Modeļu ir ārkārtīgi daudz un dažādi, tiem nav līdzvērtīgu citur, turklāt daudzu modeļu dizainu aizsargā patents, kas nodrošina to unikalitāti.


Visa „Thermorossi” produkcija atbilst visstingrākajām Eiropas drošības un vides aizsardzības normām.
Artiva Sia @artiva_proclima
Ventilācijas un norobežojošo konstrukciju hermetizācija
5 лет 5 месяцев 9 дней на портале
Был онлайн 20 января в 14:48
Строительный поисковик