LUNOS risinājums virtuvēm, ņemot vērā jaunos Ministra kabineta noteikumus Nr. 238 Актуальные советы

LUNOS risinājums virtuvēm, ņemot vērā jaunos Ministra kabineta noteikumus Nr. 238

Среда, 19 декабря, 2018
Ugunsdrošības noteikumi paredz, ka dzīvokļu īpašniekiem jālikvidē ventilācijas šahtās ievadītie virtuves gaisa nosūcēji, kas atrodas virs gāzes plītīm.

Atgādinām, ka līdz 2018. gada 31. decembrim telpās ar gāzes iekārtu – plīti vai katlu –, dabīgās ventilācijas kanālam ir aizliegts pievienot virtuves tvaika nosūcējus, ja nav citas ventilācijas, kas nodrošina gaisa apmaiņu telpā. To nosaka Ministru kabineta 19.04.2016. noteikumu Nr. 238 “Ugunsdrošības noteikumi” 89.10. apakšpunkts, kas paredz “daudzdzīvokļu objektā dabīgās ventilācijas kanālam pievienot mehāniskās ventilācijas iekārtu, ja telpā izvietots gāzes aparāts un nav ventilācijas, kas nodrošina pastāvīgu gaisa apmaiņu telpā un noplūdušās gāzes novadīšanu ārpus būves”.
»Dabiskai ventilācijai jābūt, lai gāzes noplūdes gadījumā tā tiktu novadīta ārpus ēkas, novēršot bīstamu gāzes koncentrāciju un eksploziju. Nepietiekama ventilācija jeb zema iekštelpas gaisa kvalitāte palielina ne tikai ugunsbīstamības riskus, bet arī atstāj sekas uz cilvēka veselību un ēkas stāvokli. 

 

Pievienojot tvaika nosūcēju vienīgajam dabiskās ventilācijas kanālam, darbojas “aizvērta vāka” princips, jo izslēgtā stāvoklī tvaika nosūcējs pilnībā noslēdz dabīgo ventilāciju dzīvoklī.
Noteikumu ievērošanu kontrolēs valsts ugunsdrošības inspektori, kuriem būs tiesības jebkurā laikā veikt pārbaudes objektos un pieprasīt, lai to īpašnieki, pārvaldnieki vai nomnieki novērš pieļautos ugunsdrošības noteikumu pārkāpumus.

Kādi ir risinājumi?

Recirkulācijas nosūcējs kombinācijā ar LUNOS Silvento
Recirkulācijas nosūcējiem nav nepieciešams gaisa kanāla izvads, tas nodrošina dizainiski pievilcīgāku skatu dzīvojamajā telpā. Pēc būtības der jebkurš jūsu velmēm un vajadzībām atbilstošs recirkulācijas nosūcējs kurš kombinācijā ar LUNOS Silvento veiktu savu funkciju. Tā būtu - Tvaiku, tauku savākšana caur karbona filtru un smaku neitralizēšana caur ogles filtru. Tālāk šis attīrītais gaiss tiktu izvadīts recirkulācijas nosūcējam pa aukšu, un caur LUNOS Silvento novadīts likumdošanā norādītajā veidā - uz ārsienu.
Patriks Rudzitis @patriks_rudzitis
Projektu vadītājs
5 лет 4 месяца 27 дней на портале
Был онлайн 03 августа в 10:19
Строительный поисковик