Mūsdienu arhitektūras brīnumi. Part.3 Новости

Mūsdienu arhitektūras brīnumi. Part.3

Вторник, 6 ноября, 2018

Reihstāgs

Berlīne, Vācija

 

Caurspīdīgums valsts politikā bija galvenā ideja, kas vadīja britu arhitektu Norman Foster veidojot šo ēku Vācijas valdībai, kad tā pārcēlās atpakaļ uz Berlīni 1999. gadā. Stikla joms un spoguļu pīlārs ir ieskauts ar gājēju celiņiem, ļaujot ēkas apmeklētājiem redzēt visu, kas notiek ēkas iekšienē.

Ebreju muzejs

Berlīne, Vācija

 

Muzejam, kas celts Vācijas Ebreju vēstures piemiņai, Daniel Libeskind piešķīra robotas rētas tēlu. Iekšienē skatītājus ne tik ļoti iepazīstina ar vēsturi, cik izaicina ar ēkas baltajām sienām, sašaurinātajiem celiņiem un pēkšņiem, lieliem tukšumiem.

Potsdamer Platz

Berlīne, Vācija

 

Pirms tam: bombardēšanas skarts lauks ar augstu, pasaulē slavenāko sienu tam cauri (Berlīnes mūri). 90. gados: masīva konstrukcija, ko projektējis arhitekts Renzo Piano. Šodien: biznesa un iepirkšanās centrs, pilsētas kino cienītāju Meka, kā arī modernu iestādījumu, piemēram, Helmut Jahn Sony Center mājvieta.

Tauera tilts

Londona, Anglija

 

Ja katru reizi, kad pilsētai būtu nepieciešama sabiedriskā būve, tā iegūtu ko tik interesantu un oriģinālu, pasaule būtu vienreizēja! Kad Viktorijas laikmetā londonieši sāka ceļot uz upes austrumu krastu, Temzas šķērsošanai ar Londonas tiltu vairs nepietika. Tāpēc tika izveidots šis brīnums, tērauda struktūru pārklājot ar akmeni, lai tilts organiski saplūstu ar blakusesošo Taueru.

Bitu muzeja lielais pagalms

Londona, Anglija

 

Vēl viens interesants sabiedriskais objekts Londonā – kopā ar savu tūkstošgades mijai veltīto tiltu, Norman Foster ir slavens ar šī izcilā muzeja pagalma pārveidi. Pagalms, kas veselu gadsimtu nebija pieejams vienkāršajai tautai, šodien lepojas ar masīvu stikla jumtu, apveltot senatnes objektus un priekšmetus ar neparasti lielu daudzumu gaismas.

Parīzes Dievmātes katedrāle

Parīze, Francija

 

Protams, ikviens no mums zina šo ēku, bet vai mēs zinām, ka 12. gadsimtam tā bija revolucionārs arhitektūras sasniegums ar savām velvēm un iespaidīgo interjeru, kā arī ar masīvajām vitrāžām?

Georges Pompidou Nacionālais mākslas un kultūras centrs

Parīze, Francija

 

Apkopojiet visus savus priekšstatus par arhitektūru un tad apgrieziet tos kājām gaisā. 18. – 19. gadsimta mijas Parīzes stilīgākajā rajonā arhitekti Richard Rogers un Renzo Piano ir izveidojuši unikālu veidojumu – modernās mākslas muzeju, kura fasādē dominē krāsotas caurules! Kāds skandāls!

Lionas – Satolas lidostas galvenā zāle

Liona, Francija

 

Esiet gatavs pārsteigumam? Jūs uzreiz atpazīsiet arhitekta rokrakstu – jā, tas ir Santiago Calatrava, kas veidojis arī Atēnu Olimpisko stadionu. Šeit viņš atkal ir pārspējis pats sevi, radot unikālu lidostas dzelzceļa terminālu.

Lewer nams

Ņujorka, ASV

 

Šis nav augstākais debesskrāpis pilsētā vai pat kvartālā, tomēr Lever nams, kas uzcelts 1951. gadā īsts slaiduma un vienkāršības iemiesojums. Arhitekts Gordon Bunshaft iepriecinājis ēkas apmeklētājus ar vairākām lietām, piemēram, skaistu pagalmu, kas rada iespaidu, ir kā ēka būtu saspiesta gaisā.

 

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 25 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик