Parunāsim par Bio kamīniem Интерьер

Parunāsim par Bio kamīniem

Понедельник, 8 октября, 2018

Rudens un ziema ir tas laiks, kad cilvēks izteikti ilgojas pēc siltuma, gaismas un mājīguma. Kad aiz loga iestājas krēsla un pelēcība, tad sirds, kā senos laikos, alkst iedegt dzīvo uguni jeb pavardu. Tāpēc, tagad, kad sācies rudens drēgnums, parunāsim par Bio kamīniem, par to priekšrocībām un īpašībām.

Šī tēma man pašai ir ļoti tuva, jo no mazām dienām esmu, ja tā var teikt, dzīvās uguns fane. Man ļoti patīk krāsnis un kamīni, jo tās atdzīvina māju. Kas var būt skaistāks un romantiskāks, kā sprakšķoša uguns un karsta glāze karstvīna, kad āra ir aukts un drēgns, bet mājās tik silti un labi. Vai ne?

 

Bet ir sanācis tā, ka es dzīvoju dzīvoklī ar centrālo apkuri un bez iespējas uzstādīt klasisko kamīnu. Varbūt jums ir līdzīga situācija? Tāpēc es izveidoju rakstu ar, manuprāt, svarīgākajiem jautājumiem, kas sniedz priekšstatu par to, kas ir Bio kamīni.

 

Cik daudz CO2 rodas bio kamīna kurināšanas laikā?

Bio kamīna kurināšanas laikā iegūtais CO2 daudzums ir līdzvērtīgs divu degošu sveču saražotajam.

 

Kā ir ar dūmvadu vai izplūdes sistēmu?

Bio kamīniem nav nepieciešams skurstenis vai dūmvads vai arī kāda cita izplūdes sistēma. Tam degot nerodas dūmi un nosēdumi. Lai ierīkotu šos kamīnus, nav nepieciešamas īpašas atļaujas.

 

Vai Bio kamīnu var izmantot kā ekonomisku sildītāju?

Normāla lieluma kamīns izmanto vidēji 570 ml etanola stundā. Tāda kamīna deglis patērē aptuveni 5 litrus 10 stundās, atkarībā no iestatījumiem, un ražo tāda paša siltuma daudzumu, kā divi infrasarkanie sildītāji. Cenas degvielai būs atkarīgas no vairākiem faktoriem, piemēram, piegādātājiem un piegādes tarifiem.

 

Vai kamīnu ir iespējams pārvietot?

Viena no lielākajām Bio kamīna priekšrocībām ir tā , ka to var pārvietot, tā kā tas nav pievienots izplūdes sistēmai. Šo kamīnu var ņemt līdz gadījumos, ja ir jāpārvācas uz citu dzīvesvietu, to ir iespējams iznest āra vai aiznest uz citu istabu.

 

Vai var veco kamīnu pārvērst par Bio kamīnu?

Jā, to var izdarīt pavisam vienkārši. Ir jānopērk etanola ieliknis, ko ievieto vecajā kamīnā.

 

Kā ir ar dizainu, vai šos kamīnus var iekļaut jebkura mājokļa interjērā?

Jā, lai gan daudzi no tiem ir mūsdienīgi un tendēti vairāk uz moderno stilu, tomēr ir iespējams iegādāties arī klasiska jeb vecmodīga stila kamīnus, ar domu, lai tos būtu viegli iekļaut jebkura mājokļa interjerā.

 

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 28 дней на портале
Был онлайн 4 часов назад
Строительный поисковик