VENTSPILS: PARAKSTĪTS LĪGUMS PAR DAUDZFUNKCIONĀLĀ INOVĀCIJU CENTRA BŪVPROJEKTA IZSTRĀDI Новости
Фото: ventspils.lv

VENTSPILS: PARAKSTĪTS LĪGUMS PAR DAUDZFUNKCIONĀLĀ INOVĀCIJU CENTRA BŪVPROJEKTA IZSTRĀDI

Понедельник, 21 ноября, 2016

16. novembrī tika parakstīts līgums par Būvprojekta „Daudzfunkcionālā inovāciju centra jaunbūve, revitalizējot degradēto teritoriju Rūpniecības ielā 2, Ventspilī” izstrādi starp p/i “Komunālā pārvalde” un metu konkursa uzvarētāju AMBRASO ARCHITEKTŲ BIURAS, UAB (Lietuva).

AMBRASO ARCHITEKTŲ BIURAS, UAB iesniegtais mets ar nosaukumu “KĀPA 2016” atzīts par vispiemērotāko plānotajai jaunbūvei, pamatojoties uz atklātā metu konkursa rezultātiem, kurā lietuviešu uzņēmums par uzvarētāju atzīts vienbalsīgi, sakrītot gan žūrijas komisijas, gan ekspertu viedokļiem.

Ievērojot Publisko iepirkumu likumu, ar metu konkursa “KĀPA 2016” uzvarētāju AMBRASO ARCHITEKTŲ BIURAS, UAB tika organizēta sarunu procedūra. Būvprojekta izstrādi plānots pabeigt līdz 2018. gada 1.ceturksnim.

Savukārt, ēkas būvniecība plānota 2018. un 2019. gadā.

Jāatgādina, ka Rūpniecības ielā 2, Ventspilī (pļava starp degvielas uzpildes staciju „Statoil” un Lāčplēša ielu) ir plānota jaunas ēkas izbūve ar kopējo platību ap 6650 m2, plānojot tajā izveidot Inovāciju centru ar nomas telpām jauno uzņēmēju atbalstam un piesaistei, jaunu darba vietu radīšanai, kā arī Interešu izglītības centru jeb Zinātnes centru, kas pēc satura līdzīgs Igaunijā esošajam AHHAA centram.

Zinātnes centrā paredzēts uzstādīt interaktīvus stendus, kas saistīti ar fiziku, ķīmiju, ģeogrāfiju, matemātiku, tehnoloģijām, sevis izzināšanu, kā arī bērnu galerijas, sporta galerijas un pat ar ūdeni saistītas interaktīvu stendu galerijas, kas rosinās jauniešus vairāk interesēties par eksaktajām zinātnēm, izprast vienkāršus fizikas un dabas likumus. Interaktīvie stendi vairāk paredzēti nevis kā izklaide, bet interesanta laika pavadīšana ar zinātnisku “piesitienu”.

Būvniecībai plānots piesaistīt arī Eiropas Savienības fondu finansējumu 2014. – 2020. gada Eiropas Savienības fondu plānošanas perioda darbības programmas ”Infrastruktūra un pakalpojumi” 5.6.2. specifiskā atbalsta mērķa "Teritoriju revitalizācija, reģenerējot degradētās teritorijas atbilstoši pašvaldību integrētajām attīstības programmām" ietvaros. ventspils.lv   

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 22 дня на портале
Был онлайн 18 апреля в 21:47
Строительный поисковик