Olainē sāk Pirmā pasaules kara vēstures izziņas maršruta būvniecību Новости

Olainē sāk Pirmā pasaules kara vēstures izziņas maršruta būvniecību

Пятница, 6 апреля, 2018

Olainē uzsākti teritorijas sagatavošanas darbi un atsevišķu koku ciršana Jelgavas ielā 9, lai uzsāktu Pirmā pasaules kara vēstures izziņas maršruta būvniecību.

Teritorijā iecerēts izbūvēt blindāžu tās orģinālajā atrašanās vietā un koka laipas ar pulcēšanās laukumu, kā arī atjaunot šaujamtorni un veikt citus labiekārtošanas darbus, vēsta novada pašvaldība. Objekta būvniecību veiks AS "Siguldas būvmeistars" un SIA "RKF Elekoms".

Pašvaldības iepirkums liecina, ka "Siguldas būvmeistars" par 64 434 eiro (ieskaitot PVN) nodrošinās blindāžas un laipas izbūvi, kā arī labiekārtošanu, savukārt "RKF Elekoms", ar kuru noslēgts līgums par 1352 eiro veiks apgaismojuma izbūvi.

Ieceres īstenošanai novada pašvaldība Olaines Vēstures un mākslas muzejam nodevusi lietošanā 10 720 kvadrātmetrus plašu zemesgabalu. Aktīvākie būvniecības darbi iecerēti vasaras sākumā. Izziņas maršruta svinīgā atklāšana notiks šī gada rudenī.

"Pirmā pasaules kara vēstures izziņas maršruts" ir projekts, kura mērķis ir veicināt Olaines novada tūrisma attīstību, izveidojot jaunu izziņas maršrutu Olaines pilsētā. Tas papildinās Latvijas Pirmā pasaules kara tūrisma objektus, piedāvājot informāciju par Olaines un purvu nozīmi kara laikā.

Projektu īsteno Olaines Vēstures un mākslas muzejs sadarbībā ar Olaines novada pašvaldību. Projekta pieteikums sagatavots un guvis atbalstu vietējās rīcības grupas biedrības "Pierīgas partnerība" sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģijas 2015.-2020. gadam izsludinātajā projektu pieteikumu iesniegšanas trešajā kārtā. Projekts īstenots Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.—2020. gadam pasākumā "Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju" ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansējumu un Olaines novada pašvaldības līdzfinansējumu.

Источник: aprinkis
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 16 дней на портале
Был онлайн 18 апреля в 21:47
Строительный поисковик

Подборка услуг по теме