Ceturtdien, 27.oktobrī norisināsies konference „BIM forums Rīga 2016”. Новости

Ceturtdien, 27.oktobrī norisināsies konference „BIM forums Rīga 2016”.

Вторник, 25 октября, 2016

Notiek vērienīga konference „BIM forums Rīga 2016”   Ceturtdien, 27.oktobrī norisināsies konference „BIM forums Rīga 2016”. Tajā pieredzējuši speciālisti no Somijas, Lielbritānijas un Zviedrijas dalīsies praktiskā pieredzē, kā BIM projektus efektīvi izmantot būvniecībā un apsaimniekošanā, informē pasākuma organizatora „BIM Solutions” valdes priekšsēdētājs Ēriks Vītols.

  Vērienīgajā „BIM forumā Rīga 2016”, kas ir šīm tehnoloģijām veltītais plašākais pasākums Latvijā, speciālisti dalīsies zināšanās par BIM risinājumu izmantošanu būvniecībā un apsaimniekošanā, kā arī BIM prasībām un praktiskiem ieguvumiem.

Plānots, ka pasākumu apmeklēs vairāk nekā 250 interesentu.   „Nozares eksperti ir vienisprātis, ka būves tapšana un tālāka apsaimniekošana ir jāuztver kā vienots process.

BIM tehnoloģijas piedāvā lieliskus projektēšanas un projektu vadības rīkus, kas var palīdzēt visām iesaistītajām organizācijām risināt kopīgus uzdevumus. Īpašs prieks par to, ka šogad ir izdevies pulcēt virkni pieredzējušu praktiķu no ārvalstīm, kuri var sniegt noderīgus un praksē pārbaudītus ieteikumus labākam darbam,” atzīst Vītols.  

Latvijā nozīmīgākajā BIM pasākumā priekšlasījumus sniegs speciālisti no Somijas, Lielbritānijas un Zviedrijas, kā arī BIM standartu pamatlicēju - organizācijas „Building Smart” pārstāvji, tostarp viens no tās dibinātājiem Kristofers Grūms (Lielbritānija); atbildīgais par Beneluksa valstīm un tehnoloģiju kompānijas „Construsoft” pārdošanas un mārketinga direktors Robs Roefs, u.c.  

Pēcpusdienā notiks paneļdiskusija, kurā piedalīsies Latvijas būvnieku asociācijas prezidents Normunds Grīnbergs, Latvijas Būvju informācijas modelēšanas biedrības valdes priekšsēdētājs Dēvijs Šīraks, Būvniecības valsts kontroles biroja direktors Pēteris Druķis, Latvijas Būvuzņēmēju partnerības vadītāja Baiba Fromane, Ekonomikas ministrijas pārstāvis Būvniecības un mājokļu politikas departamenta direktors Edmunds Valantis, Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācijas valdes priekšsēdētājs Ģirts Beikmanis, „BIM Solutions” vadītājs Ēriks Vītols.

Konferences laikā darbosies BIM tehnoloģijām veltīta izstāde, kurā tās dalībnieki varēs iepazīties ar vairākiem rīkiem un pakalpojumiem, tostarp „Microsoft Hololense”, „Trimble” lāzerskeneriem, „Trimble Total Station”, 3D virtuālo realitāti. Konference „BIM forums Rīga 2016” notiks no plkst. 9:15 līdz 17:00 „Radisson Blu Latvija”, Elizabetes iela 55, Rīga. Reģistrācija no plkst. 8:45.   Foruma partneri: „Trimble”, LatBIM, „Intelligent BIM Solutions”, „VICO Software”, „Tekla”. Informatīvie atbalstītāji: būvlaukums.lv, VBF, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Latvijas Celtnieku arodbiedrība, Latvijas Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas inženieru savienība, Latvijas Būvkonstrukciju projektētāju asociācija, Latvijas Būvuzņēmēju partnerība, Latvijas Arhitektu savienība, Latvijas Būvinženieru savienība, abc.lv, Latvijas Būvnieku asociācija.   

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 25 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик