Vairums atbalsta rehabilitācijas un dienas centra būvniecību Attekas ielā Ādažos Новости

Vairums atbalsta rehabilitācijas un dienas centra būvniecību Attekas ielā Ādažos

Пятница, 1 декабря, 2017

28. novembra Ādažu novada domes sēdē tika sniegts informatīvs ziņojums par rehabilitācijas centra bērniem ar funkcionālās attīstības traucējumiem un dienas centra pieaugušajiem ar garīgās attīstības traucējumiem projekta tālāku virzību.

Dome 24. oktobrī pieņēma lēmumu Nr. 231 "Par pakalpojumu infrastruktūru deinstitucionalizāijas pasākumu īstenošanai" ar mērķi piedalīties SAM 9311 pasākuma otrajā atlases kārtā ar projektu "Pakalpojumu infrastruktūras attīstība deinstitucionalizācijas plānu īstenošanai Ādažu novadā", kā ietvaros plānots Ādažos būvēt rehabilitācijas centru bērniem ar funkcionālās attīstības traucējumiem un dienas centru pieaugušajiem ar garīgās attīstības traucējumiem (turpmāk – centrs).

Novada pašvaldībā vēsta, ka pēc pieņemtā domes lēmuma iedzīvotāju vidū radās daudz diskusiju un neskaidrību, kas saistīti ar vietas izvēli centra būvniecībai pretī jaunajai Ādažu vidusskolas ēkai, kā arī pakalpojumiem, kas tiktu sniegti centrā un to, kas būs potenciālie centra klienti. Tādēļ domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks kopā ar Sociālo dienestu, Labklājības ministriju, Rīgas plānošanas reģionu un dažādu biedrību pārstāvjiem 7. un 21. novembrī organizēja tikšanās ar novada iedzīvotājiem, kā arī individuāli tikās ar vairākiem iedzīvotājiem, lai diskutētu par neskaidrajiem jautājumiem.

Saņemot atbildes uz neskaidrajiem jautājumiem, vairums iedzīvotāju 21. novembra diskusijā piekrita, ka centra būvniecība Attekas ielā 39 ir atbalstāma.
Projekta ietvaros kopējās indikatīvās attiecināmās izmaksas centra būvniecībai un izveidošanai, teritorijas labiekārtošanai plānotas 564 887 eiro (t.sk. ERAF – 85% un publiskais finansējums – 15%). Indikatīvās neattiecināmās izmaksas ir aptuveni 20 000–30 000 eiro, ko plānots segt no pašvaldības līdzekļiem. Projektēšanu plānots veikt 2018. gadā, būvniecību –2019. gadā, kas var pagarināties līdz 2020. gadam. Tuvākajā laikā plānots uzsākt gatavot tehnisko specifikāciju plānotā centra Attekas ielā projektēšanai.

Источник: adazi.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 22 дня на портале
Был онлайн 18 апреля в 21:47
Строительный поисковик

Подборка услуг по теме