Ventspilī norisināsies projekta noslēguma seminārs par  ēku energoefektivitāti Новости

Ventspilī norisināsies projekta noslēguma seminārs par ēku energoefektivitāti

Вторник, 11 октября, 2016

12. oktobrī, plkst. 10:00, Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā norisināsies projekta „Pētījums „Reģionāla līmeņa stratēģijas izstrāde siltumnīcefekta gāzu emisijas samazināšanai Kurzemes plānošanas reģiona pilsētu apbūves rajonos, izmantojot satelītattēlus un jaunākās termālās auditēšanas tehnoloģijas”” (Projekta Nr. 2/EEZLV02/14/GS/058) noslēguma seminārs.

Semināra laikā tiks prezentēts pētījums „Reģionāla līmeņa stratēģijas izstrāde siltumnīcefekta gāzu emisijas samazināšanai Kurzemes plānošanas reģiona pilsētu apbūves rajonos, izmantojot satelītattēlus un jaunākās termālās auditēšanas tehnoloģijas” un klātesošajiem būs iespēja uzzināt: kā ēku energoefektivitāte ir novērojama un analizējama no gaisa, izmantojot aerotermogrāfijas kartes interaktīvajā rīkā eeĢIS.lv, pētījuma rezultātā izstrādātās stratēģijas secinājumus un priekšlikumus pašvaldībām, kā arī citu svarīgu informāciju, kas noderēs energoauditoram, pašvaldības plānotājam, siltumapgādes uzņēmumam un ēkas iedzīvotājam.

Projekta noslēguma seminārā uzstāsies: projekta partnera “IDN Research” pārstāvis Anders Stølan ar prezentāciju “Energoefektivitātes inovatīvi risinājumi pasaulē un Norvēģijas pieredze” (Energy efficiency and green technology, Norwegian experiences), Ventspils Augstskolas projekta aktivitāšu vadītāja – pētniece Linda Gulbe ar prezentāciju “Datu atlase un eeĢIS kartēs redzamās informācijas analīze”, SIA “Sungis” pārstāvis Pēteris Brūns ar prezentāciju “Interaktīvā termālo karšu rīka eeĢIS darbības demonstrācija”, Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas izpilddirektora vietnieks (īpašumu jautājumos) Mārtiņš Tīdens ar prezentāciju “Ēku energoefektivitātes uzlabošanas pieredze Liepājā un eeĢIS rīka potenciālā izmantošana pašvaldībā”, Projekta vadītājs Salvis Roga kopā ar SIA “Energoaudits” pārstāvi Miku Miķelsonu prezentēs pētījumu „Reģionāla līmeņa stratēģijas izstrāde siltumnīcefekta gāzu emisijas samazināšanai Kurzemes plānošanas reģiona pilsētu apbūves rajonos, izmantojot satelītattēlus un jaunākās termālās auditēšanas tehnoloģijas””, Semināra noslēgumā uzstāsies AS “Altum” pārstāvis M. Eliņš ar prezentāciju “Pieejamās valsts atbalsta programmas ēku energoefektivitātes uzlabošanai 2014. - 2020. plānošanas periodā”.

Seminārā iegūto informāciju, atziņas, secinājumus un citus interesējošus jautājumus būs iespējams pārrunāt diskusijas laikā pie kafijas tases. Semināra mērķauditorija: pašvaldību pārstāvji, namu apsaimniekotāji, siltumapgādes uzņēmumu pārstāvji, nekustamo īpašumu pārstāvji, energoefektivitātes speciālisti un citi interesenti. Projekta noslēguma pasākumam var pieteikties, rakstot uz e-pastu dina.davida@vatp.lv.

Tie, kuri nepaspēs reģistrēties semināram, varēs to izdarīt arī semināra dienā. Projekts Nr. 2/EEZLV02/14/GS/058 tiek īstenots Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2009.–2014. gada perioda programmas "Nacionālā klimata politika" neliela apjoma grantu shēmas projektu iesniegumu atklātā konkursa "Kapacitātes celšana pētījumiem un pasākumiem sabiedrības zināšanu uzlabošanai par klimata pārmaiņām un to radītajām sekām" ietvaros. Projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir 149 657 EUR, kur Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta līdzfinansējums ir 131 717 EUR, bet pašu līdzfinansējums ir 17 939 EUR. Projekta mērķis ir izstrādāt stratēģiju Kurzemes reģiona 5 lielāko pilsētu pašvaldībām, lai paaugstinātu pašvaldību zināšanas, kapacitāti un spējas izmantot izmaksu efektīvus sākotnējā energoaudita veikšanas veidus, pielietojot satelītdatus un jaunākās termālās auditēšanas tehnoloģijas.   

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 13 дней на портале
Был онлайн 07 апреля в 18:12
Строительный поисковик