Daugavpils pilsētas pašvaldības energopārvaldības sistēmas sertifikācija Новости

Daugavpils pilsētas pašvaldības energopārvaldības sistēmas sertifikācija

Понедельник, 10 октября, 2016

Daugavpils pilsētas pašvaldība apņemas realizēt enerģijas politiku, kuras mērķi ir saistīti ar enerģijas patēriņa samazināšanu.

Tuvākajā laikā pašvaldība plāno izvērtēt un apstiprināt Daugavpils pilsētas Ilgtspējīgas enerģijas rīcības plānu 2016.-2020. gadam kopā ar Rokasgrāmatu energopārvaldības sistēmas ieviešanai Daugavpilī, atbilstoši ISO 50001:2011 standarta prasībām.

Lai sasniegtu noteikto mērķi pašvaldības ēku, ielu apgaismojuma apsaimniekošanā un sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanā, kā arī nākotnē nodrošinātu noteikto enerģijas ietaupījumu, tiks ieviesta sertificēta energopārvaldības sistēma, atbilstoši Energoefektivitātes likuma (03.03.2016.) 5.panta otrās daļas prasībām.

Daugavpils pilsētas pašvaldība ir viena no tām pašvaldībām, kas domā un rīkojas zaļi un meklē risinājumus, lai optimizētu enerģijas resursu izmantošanu, plānojot un ieviešot energotaupības pasākumus.

Sadarbībā ar energopārvaldības ekspertiem ES projekta “50000&1 SEAPs”  ietvaros, Daugavpils pilsētas pašvaldība uzsāka izveidotās energopārvaldības sistēmas sertifikāciju (ISO 50001:2011), noslēdzot līgumu ar SIA “Latvijas rūpnieku tehniskās drošības ekspertu apvienību - TUV Rheinland grupu” 2016.gada 9.septembrī. Š.g. 11. oktobrī uzņēmums veiks 1. stadijas auditu, lai pārbaudītu dokumentācijas atbilstību, sistēmas ieviešanai nepieciešamos resursu un instrumentus, novērtējot sistēmas ieviešanas dzīvotspēju.   

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 16 дней на портале
Был онлайн 20 часов назад
Строительный поисковик