FOTO UN REZULTĀTI: Nosaukti valtstī augstākā nozares apbalvojuma “BŪVINDUSTRIJAS LIELĀ BALVA” - “PAMATAKMENS” SAŅĒMĒJI Новости

FOTO UN REZULTĀTI: Nosaukti valtstī augstākā nozares apbalvojuma “BŪVINDUSTRIJAS LIELĀ BALVA” - “PAMATAKMENS” SAŅĒMĒJI

Вторник, 5 сентября, 2017

4. septembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā tika pasniegts valstī augstākais nozares apbalvojums - Būvindustrijas lielā balva - “Pamatakmens”. 

Kad pieredze veiksmīgi un prasmīgi satiekas ar jaunību, tad rodas ilgmūžīgas būves. Un šīs būves projektē un būvē konkrēti speciālisti. Tāpēc tik būtiski starp ēkām, inženierbūvēm, hidrobūvēm un elektrobūvēm, ceļiem un būvmateriāliem ir pamanīt cilvēku.

“Būvniecības joma pēdējo gadu garumā ir piedzīvojusi būtiskas izmaiņas, jo tās izaugsme ir cieši saistīta ar valsts vispārējo ekonomisko attīstību, tostarp tai pieejamo investīciju apjomu. Tomēr visa pamatā ir un paliek cilvēks – profesionāli būvnieki ir tie, kuriem mēs uzticamies. Tie ir cilvēki, kuru darbu redzam un novērtējam mums visapkārt. Man ir patiess prieks, ka ir iedibināta šī tradīcija – atskatīties un novērtēt paveikto, lai ar jaunām idejām un enerģiju vērtos nākotnē,” pauž finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola.

Satiksmes ministrs Uldis Augulis: “Tā ir pieredze un rezultāts, kuru valstiskā līmenī pasniedzam kā godprātīga, nozīmīga darba rezultātu. Arī transportbūves nenoliedzami ir nozīmīga valsts tautsaimniecības daļa, kas atver durvis attīstībai un ilgtspējai, kas ir būtiski gan biznesam, gan cilvēku vajadzībām kopumā. Tomēr aiz katras būves betona, ķieģeļa, smilts un stikla stāv cilvēks, kurš plānojis, radījis, licis pamatakmeni celtnei. Katra šī būve ir konkrēta cilvēka zināšanu, pieredzes un darba rezultāts, kuru kopīgi varam novērtēt. Īpaši, ja tā ir sabiedriski nozīmīga ēka, kurā ikdienā uzturas daudz cilvēku, piemēram, Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, Mežaparka lielā estrāde, slimnīca un citas.”

Būvindustrijas lielo balvu “Pamatakmeni” kategorijā “MŪŽA IEGULDĪJUMS BŪVINDUSTRIJĀ” saņēma:

Kārlis Siļķe, Latvijas Lauksaimniecības universitātes viesdocents, (viņš saņēma arī SIA “Doka Latvija” speciālo balvu un simpātiju balvu par iegūto lielāko atbalstītāju skaitu – 250- internetā senioru kategorijā)

Indriķis Teivāns, būvinženieris, pensionārs;

Romāns Auniņš, Latvijas Būvinženieru savienības galvenā administratora vietnieks, LBS BSSI Kvalitātes sistēmas vadītājs;

Jānis Bērziņš, pensionēts arhitekts;

Egīls Dzelzītis, LSGŪTIS valdes priekšsēdētājs, AS “Lafipa” valdes priekšsēdētājs;

Kārlis Augusts Kadiķis, ceļu būvinženieris, pensionārs;

Vērtētāju atzinību un SIA “Saint – Gobain celtniecības produkti” (“Weber”, “Gyproc”, “Isover”) speciālo balvu saņēma Svetlana Siļutina, SIA “Tursons” būvmateriālu testēšanas laboratorijas vadītāja.

 

Būvindustrijas lielo balvu “Pamatakmeni” un gada laureātu titulus saņēma:

“Gada arhitekts” Pēteris Blūms, SIA “Konvents” Pētera Blūma projektēšanas birojs arhitekts;

“Gada projekta vadītājs” Sergejs Periņecs, SIA “Merks” projektu vadītājs/atbildīgais būvdarbu vadītājs, (viņam arī SIA “Bauroc”, SIA “Doka Latvija”, SIA “Knauf” speciālās balvas);

“Gada inženieris” Vadims Bogdanovs, AS “LNK Industries” Starptautisko projektu departamenta vadītājs, (viņam arī SIA “Doka Latvija” speciālā balva);

“Gada inženieris” Raitis Nikolajevs, SIA “RERE BŪVE” projektu vadītājs - elektrisko sistēmu inženieris, (viņam arī SIA “Doka Latvija” speciālā balva, kā arī vislielākās simpātijas no balsotājiem internetā. No 2062 atbalstītājiem  – 678 balsojums pieder Raitim).

“Gada jaunais inženieris” Gints Vanders, AS “LNK Industries” būvdarbu vadītājs, (viņam arī SIA “Doka Latvija” speciālā balva un portāla buvbaze.lv speciālā balva);

“Gada jaunais arhitekts” Arnita Melzoba, Kārlis Melzobs, SIA “Arhitektu birojs GAISS”, arhitekti un uzņēmuma dibinātāji.

Vērtētāju atzinību kā gada jaunais projektu vadītājs saņēma Jānis Korņejevs, SIA “Jēkabpils PMK” būvdarbu vadītājs/atbildīgais būvdarbu vadītājs/būvkonstrukciju projektētājs/būvprojektu vadītājs, (viņam arī simpātiju balva par iegūto lielāko atbalstītāju skaitu internetā jauno speciālistu grupā - 551).

SIA “Sakret” balva “Kadru kalve” šogad aizceļoja pie uzņēmuma “LNK industries”.

 

Šā gada laureātu darbus var redzēt  Rīgā, Ventspilī, Liepājā, Babītē, Viļānos, Ludzā, Jēkabpilī, Koknesē, Līvānos, Krāslavā, Daugavpilī, Dobelē, Jelgavā, Alsungā, Aizputē, Ķekavā, Iecavā, Jūrmalā, Ādažos, Kārsavā un daudzviet citur.

 

Laureātiem balvas pasniedza finanšu ministre Dana Reizniece – Ozola, Satiksmes ministrs Uldis Augulis, Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Upenieks, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Eglīts, Rīgas Tehniskās universitātes Būvniecības inženierzinātņu fakultātes dekāns Juris Smirnovs, Kultūras ministrijas Investīciju un projektu nodaļas eksperts, bijušais kultūras ministrs Jānis Dripe, bijušais Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

 

Laikā  no 16. līdz 18. oktobrim laureāti kategorijā “Gada inženieris/arhitekts” kopā ar “Peri” dosies ceļojumā uz Vāciju, lai iepazītu gan būves, gan atpūstos.

 

Apbalvojums BŪVINDUSTRIJAS LIELĀ BALVA 2017 laureātiem tika pasniegts pateicoties ģenerālsponsoram SIA “Bauroc”, sponsoriem: SIA “Paroc”, SIA „Sakret”, SIA „Knauf”, SIA “Peri”, AS “Būvuzņēmums Restaurators”, atbalstītājiem: SIA “Skonto būve”, TECHNONIKOL, SIA “Saint – Gobain celtniecības produkti” (“Weber”, “Gyproc”, “Isover”), SIA “CMB”,  SIA “Doka Latvia”, SIA „Strabag”, AS “RERE GRUPA”, „Ramirent Baltic“ AS Rīgas filiāle, mediju partneriem:  žurnāls “Būvinženieris”, building.lv, abc.lv, būvlaukums.lv, buvbaze.lv, nozare.lv, TVNET, radio “Skonto”, RIGATV 24.

 

Apbalvojuma pasniegšanu organizēja Latvijas Būvinženieru savienība un tās izdotais žurnāls “Būvinženieris” sadarbībā ar Ekonomikas ministriju, Būvniecības valsts kontroles biroju, VAS “Latvijas valsts ceļi” un būvindustrijas profesionālajām nevalstiskajām organizācijām: Latvijas Būvnieku asociāciju, Būvmateriālu ražotāju asociāciju, Latvijas Būvuzņēmēju partnerību, Latvijas Inženierkonsultantu asociāciju, Transportbūvju inženieru asociāciju, Latvijas Arhitektu savienību, Latvijas Būvinspektoru un būvuzraugu asociāciju, Latvijas Elektroenerģētiķu un Energobūvnieku asociāciju, Latvijas Logu un Durvju ražotāju asociāciju, Latvijas Restauratoru biedrību, Latvijas Ģeotehniķu savienību, Latvijas Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas inženieru savienību.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 24 дня на портале
Был онлайн 18 апреля в 21:47
Строительный поисковик