Latvija un Azerbaidžāna sadarbosies būvniecības drošības uzraudzības jautājumos Ziņas

Latvija un Azerbaidžāna sadarbosies būvniecības drošības uzraudzības jautājumos

Otrdiena, 18 jūlijā, 2017

17.jūlijā Latvijas Ekonomikas ministrija un Azerbaidžānas Ārkārtas situāciju ministrija parakstīja vienošanos par sadarbību būvniecības drošības valsts uzraudzības jautājumos.

Vienošanās paredz nodrošināt informācijas apmaiņu par inženiertehnisko pētījumu, projektēšanas, celtniecības un montāžas darbu veikšanas, kā arī būvmateriālu, izstrādājumu un konstrukciju ražošanas jomā.

Tāpat puses vienojās sekmēt pieredzes apmaiņu būvniecības drošības jautājumos, gan ēku, būvju un konstrukciju projektēšanas, gan celtniecības, gan arī ekspluatācijas posmā.

Parakstītā vienošanās paredz arī informācijas apmaiņu jautājumos par būvniecības izstrādājumu regulatīvo kontroli un tās saskaņošanu ar starptautiskajiem normatīviem un standartiem, kā arī kopīgu ieteikumu izstrādi par nacionālo normatīvo aktu tuvināšanu būvniecības darbības jomā.

Vienošanās ietvaros paredzēts rīkot kopīgus seminārus un konferences u.c. pasākumus par būvniecības drošības valsts uzraudzību. 

Kā zināms, šā gada 17.jūlijā Latvijā, Rīgā oficiālā vizītē ieradies Azerbaidžānas prezidents Ilhams Alijevs. Azerbaidžānas prezidenta vizītes ietvaros notiks Latvijas – Azerbaidžānas biznesa forums un Latvijas – Azerbaidžānas Lietišķās sadarbības padomes sēde, kā arī tiks parakstīta stratēģiskās sadarbības deklarācija un nozaru sadarbības līgumi izglītībā, transportā un būvniecības uzraudzībā.

Avots: em.gov.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē