Kļūdas, ko parasti pieļauj veicot remontu dzīvoklī Aktuālie padomi

Kļūdas, ko parasti pieļauj veicot remontu dzīvoklī

Pirmdiena, 10 jūlijā, 2017

Sākot remontu dzīvoklī, jūs, protams domājat, kā viss izskatīsies, kad būs remonts jau veikts. Acis iedegušās, ka tikai atrāk sākt remontu. Šajā remontdarbu sakuma posmā bieži aizmirst, ka remonta kvalitāte ir tieši atkarīga no dažādiem sīkumiem, kas nav acīmredzami.

Jūs pabeidzat remontdarbus un apdari, ieliekat mēbeles, un, nu liekas, ka varētu sākt mierīgu sirdi dzīvot. Bet nē, pēkšņi kāda problēma!

Tāpēc nepieciešams zināt kā nepieļaut kļūdas veicot remontu dzīvoklī. Tālāk izskatīsim tipiskākās kļūdas veicot remondarbus bez speciālistu palīdzības.

Kā nekļūdīties liekot kanalizāciju, elektrības vadus un ventilācijas sistēmas
Pie ūdens trubu maiņas, der pieverst uzmanību, ka parasti izvēlas starp plastikāta trubām un metālplastikāta. Metālplastikāta trubu savienojumu vietas ar laiku jāmaina. Tāpēc ir labi, ja ir brīvi piekļustams pie trubu savienojumiem, jo ja trubas būs aizmūrētas, tas var kļūt par lielu problemu.
Secinājums izmantojiet plastikāta trubas un pirms remondarbu sākšanas sastadiet plānu, kur būs ūdensvads, elektrības vadi un komunikāciju vadi, lai zinātu, kurā vietā ir nepieciešams sienu izlauzt. Tāpat ir jāzina, ka trubas ir gan aukstam ūdenim, gan karstam, un tās atšķirās pēc cenas, taču nav verts pirkt letākās, jo tad visdrīzākais maksāsiet velreiz. Kas attiecas uz ventilācijas ierīkošanu, parasti kļūda ir tajā, ka netiek uzstādīta ventilācijai speciāls vāks, kas regulē gaisa izplūdi.

Kā izbēgt kļūdas saistība ar paslēptiem elektrības vadiem
Pirms remonta sākšanas apdomājiet kādu sadzīves tehniku jūs izmantojiet. Citādi var gadīties, ka jūsu datora vadu nevar pieslegt blakus jūsu ieceretajam krēslam. Rezultātā būs pagarinātāja vads, kas vienmēr traucēs pie kājām vai interjera neiderošs interneta vads. Ļoti svarīgs moments ir plāna sastādīšana elektro vadiem, lai, kad kādu dienu dzīsiet naglu sienā nebūtu nepatīkams pārsteigums.
Remondarbos izmantojot ģipškartonu diemžēl jābūt verīgiem, ka tas neiztur smagumus. Tāpēc vispirms vienmēr izvērtējiet, pirms ko piekariet uz ģipškartona sienas. Mitrās telpās ieteicams izmantot speciālās līstes, kas noturēs ģipskartonu. Un neaizmirstiet, apstrādāt savienojumu šuves starp ģipškartona loksnēm, lieciet ūdensizturīgo celtniecības mastiku, un vēl labāk, vēl papildus speciālu līmlentu, citādi ūdeni viegli sūcas caur plaisām.

Kā nekļūdīties liekot grīdu
Visbiežāk kļūdas tiek pieļautas lejot grīdas pamatu. Visus trūkumus var pamanīt tikai pēc pilnīgas grīdas izzūšanas, bet tas notiek tikai pēc 2-3 nedēļām. Tāpēc nesteidzies maksāt darbiniekiem uzreiz pec darba paveikšanas. Tāpat vērts pievērst uzmanību grīdas augstumam visās telpās, un cik līdzena ta ir, lai pēc tam klājot grīdas segumu (linoleju, parketu, laminātu) nebūtu liela grīdu augstumu atšķirība.

Kļūdas, kuras var noverst liekot griestus
Ja jūs tikko iebraucāt jaunuzbūvētā mājā, griestus ieteicas remontēt tikai pēc pilnas mājas nosēšanās, citādi neizbēgt no plaisām un griestu nelīdzenuma. Ja izmantojat ģipškartonu, atcrieties, ka nekariet smagas lustras un citus aogaismojuma objektus, kurus ģipškartons var nenoturēt.
Pamatkļūdas veicot remondarbus mēs izskatījām, taču veicot remontu pašiem, vienmēr var gadīties papildus problēmas. Vienīgi varam ieteikt, jautajiet profesionāļiem!

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē