Lidl Latvija pārdos divus topošos veikalus Latvijā ar atpakaļnomas līgumiem Ziņas

Lidl Latvija pārdos divus topošos veikalus Latvijā ar atpakaļnomas līgumiem

Otrdiena, 6 februārī, 2024

Mazumtirgotājs SIA "Lidl Latvija" ir pilnvarojis komerciālo nekustamo īpašumu pakalpojumu sniedzēju "Colliers Baltic" ("Colliers") pārdot divus topošos veikalus Latvijā ar atpakaļnomas līgumiem, aģentūru LETA informēja "Colliers" pārstāvji.

Viens no šiem topošajiem veikaliem ir stratēģiskā lokācijā Rīgā, bet otrs reģionālā Latvijas pilsētā. Abi veikali šobrīd ir būvniecības procesā. Papildus tam blakus Rīgas objektam būs iespējams iegādāties arī zemi ar attīstības potenciālu.

Abu veikalu atvēršana plānota 2024.gada beigās vai 2025.gada sākumā. Abu ēku platība būs ap 2300 kvadrātmetru,  bet zemesgabala platība ir 6260 kvadrātmetru. 

Abi īpašumi tiks nodrošināti ar neizbeidzamiem ilgtermiņa nomas līgumiem ar "Lidl Latvija".

"Lidl Latvija" valdes loceklis Arūns Dziks skaidro, ka tas ir izmaksu ziņā izdevīgākais ilgtermiņa finansējuma piesaistes veids. Šī pieeja tiek plaši izmantota Latvijā, Baltijā un daudzās citās valstīs. Veikalu pārdošana un iznomāšana ļaus "Lidl Latvija" atbrīvot kapitālu un novirzīt to tālākai attīstībai.

Tāpat Dziks uzsver, ka līguma nosacījumi, tāpat kā līdz šim, nosaka, ka veikalu ēkām ir jāatbilst "Lidl" būvniecības prasībām un "Lidl" starptautiskajiem standartiem, tāpēc klienti nekādu atšķirību nepamanīs. Mainīsies tikai tas, ka "Lidl Latvija" būs telpu nomnieks, nevis īpašnieks.

"Colliers Baltic" Investīciju nodaļas vadītāja un partnere Anžela Koļesņikova norāda, ka "Colliers" sagaida būtisku investoru un attīstītāju interesi.

Romans Golubevs @user_9210717
https://www.m.buvbaze.lv/user_9210717/
4 gadi 5 mēnešu 13 dienu portālā
Bija online 13 jūlijā 09:58
Meklētājs būvniecības nozarē