YIT atzīmē spāru svētkus daudzdzīvokļu namā Grafīts Ziņas

YIT atzīmē spāru svētkus daudzdzīvokļu namā Grafīts

Otrdiena, 23 janvārī, 2024

Būvkompānija un nekustamo īpašumu attīstītājs SIA "YIT LATVIJA" (YIT) ¬¬atzīmējis spāru svētkus daudzdzīvokļu namā "Grafīts", kas tiek būvēts Rīgas pilsētā, vienā no zināmākajām privātmāju apkaimēm Bieriņos, Liepājas ielā. Paredzēts, ka ēka tiks nodota ekspluatācijā 2024.gada rudens/ziemas sezonā, taču dzīvokļi jau ir pieejami rezervācijai.

Daudzdzīvokļu namā "Grafīts" būs pieejami 2 līdz 4 istabu dzīvokļi, ar platību 43,2 līdz 84,4 m2, kā arī katram dzīvoklim tiks izbūvēts balkons, kas ļaus izbaudīt zaļo apkārtni. Dzīvokļi iegādei ir pieejami ar pilnu un pabeigtu apdari. Šajā projektā dzīvokļu apdarē izmantotas divas apdares materiālu kolekcijas, veidojot vienotu stilistiku gan ēkas fasādēs, gan turpinot "Grafīta" tematiku iekštelpās. Noteiktiem 3 istabu dzīvokļiem būs izveidota arī papildus palīgtelpa, ko varēs izmantot gan lietu uzglabāšanai, gan kā saimniecības telpu. Katram dzīvoklim būs izbūvēta rekuperācijas sistēma.

SIA "YIT LATVIJA" valdes loceklis Andris Božē norāda: "Bieriņi jau izsenis ir viens no iecienītākajiem rajoniem Rīgā, ne tikai domājot par privātmājas iegādi, bet arī izskatot iespēju iegādāties dzīvokli, jo šajā apkaimē dominē zaļa vide un mazstāvu namu apbūve. Ar projektu "Grafīts" mēs vēlamies nekustamā īpašuma iegādi šai apkaimē padarīt pieejamāku un pavērt iespējas arī tiem iedzīvotājiem, kuri dod priekšroku dzīvošanai daudzstāvu namos un kuru dzīves ritmam ne vienmēr ir nepieciešama tieši privātmāja. Vienlaikus apkaime atrodas tuvu Pārdaugavas centram - Āgenskalnam - un ir lieliski savienota ar pilsētas citiem rajoniem, arī izmantojot sabiedrisko transportu. Tai pat laikā šobrīd Bieriņos Rīgas pilsēta ir noteikusi īpašu statusu ar zināmiem būvniecības ierobežojumiem, kas paredz, ka, saskaņā ar jauno teritorijas plānojumu, apkaimē dominēs savrupmāju apbūve, līdz ar to "Grafīts" vēl ir unikāla iespēja tiem cilvēkiem, kuri meklē mājokli Bieriņos."

Raksturojot interesi par nekustamā īpašuma iegādi projektā "Grafīts", A.Božē norāda, ka šis topošais nams šobrīd galvenokārt uzrunā cilvēkus, kuru mērķis ir atrast noteiktas platības dzīvokli saviem vecākiem, bērniem vai kā investīciju objektu, jo apkārt ir gan skolas, gan ērta infrastruktūra. Tomēr, tuvojoties ēkas nodošanai ekspluatācijā, prognozējama liela interese no ģimenēm, kuras sev meklē 3 vai 4 istabu mājokli, ko redz kā galveno mērķauditoriju.

Turpina A.Božē: "Daļa potenciālo pircēju gaida projekta gatavību un iespēju pārliecināties par tā piemērotību, apskatot mājokli arī klātienē. Ņemot vērā klientu profilu un vajadzības, esam raduši iespējas piedāvāt autostāvvietas samērā lielam klientu skaitam jeb 90% no piedāvāto dzīvokļu skaita, kas šāda veida projektos ir retums. Šobrīd 3 istabu dzīvokļu pircēji to varēs īpaši novērtēt, jo līdz marta beigām virszemes stāvvietu var saņemt dāvanā. Tai pat laikā, kamēr dzīvokļu izvēle un pieejamība ir plašākā būvniecības stadijā, pirms ēkas gatavības un atslēgu saņemšanas, jaunie īpašnieki jau var uzsākt plānot dzīvokļa interjeru un apmēbelēšanu."

Projektā paredzēta energoefektivitātes klase A

Šobrīd ēkai ir izsniegts pagaidu energosertifikāts un, saskaņā ar būvprojektu un veiktajiem aprēķiniem, plānotais ēkas energopatēriņš sasniedz A energoefektivitātes klasi, kas nozīmē, ka nepieciešams mazāks enerģijas daudzums, lai telpās sasniegtu nepieciešamo komforta līmeni. Vienlaikus, izmantojot rekuperācijas sistēmu, tiks nodrošināts mazāks kopējo energoresursu patēriņš siltuma ražošanai, kas rezultēsies mazākos izdevumos iedzīvotājiem un augstākā ēkas komforta klasē.

Projektā iegādei būs pieejamas arī noliktavu telpas, piemērotas dažādām vajadzībām un nepieciešamo lietu uzglabāšanai. Elektroauto īpašnieki savus auto varēs uzlādēt pazemes autostāvvietā. Nama teritorija būs iežogota un iekšpagalmā būs pieejams arī bērnu laukums ar atpūtas zonu. Projekta zaļo zonu paspilgtinās arī dažādi jauni augi un apstādījumi, kā arī teritorijā jau esošie dižkoki.

Romans Golubevs @user_9210717
https://www.m.buvbaze.lv/user_9210717/
4 gadi 5 mēnešu 12 dienu portālā
Bija online 13 jūlijā 09:58
Meklētājs būvniecības nozarē