Pircējiem tas ir svarīgi Ziņas

Pircējiem tas ir svarīgi

Piektdiena, 22 decembrī, 2023

Izvēloties jaunus dzīvokļus iegādei, Latvijas iedzīvotāji pievērš uzmanību ne tikai mājokļa stāvoklim, bet arī citiem ar to saistītiem jautājumiem. Kā liecina uzņēmuma Merks mājas veiktā aptauja, svarīgākā lieta pircējiem ir zaļās transporta infrastruktūras pieejamība, tas ir, sabiedriskais transports, veloceliņi, elektromobiļu uzlādes stacijas.

Šāds viedoklis izskanēja 81 % respondentu atbildēs. Vēlamākais variants, lai ceļš no mājām uz darbu nepārsniegtu 15-30 minūtes. Tik ideālus apstākļus vēlētos redzēt 56 % aptaujāto. Bet 33 % aptaujāto atbildēja, ka ceļā uz darbu gribētu pavadīt ne vairāk kā 15 minūtes.

Otrs populārākais faktors, kas nosaka projekta izvēli jauna dzīvokļa iegādei, ir ēkas energoefektivitāte un tās atbilstība A klasei. Tam uzmanību pievērš 79 % aptaujas dalībnieku. Nedaudz mazāk par pusi – 49% – uz jaunas daudzdzīvokļu mājas jumta vēlētos redzēt saules paneļus un kolektorus, kas samazinātu izmaksas par elektrību un ūdens uzsildīšanu.

Trešais svarīgākais faktors, kas nosaka pircēju izvēli par labu konkrētajam jaunajam projektam, ir atpūtas un izklaides vietu esamība projekta tuvumā, kā arī rotaļu un piknika vietu pieejamība. Šis faktors ir svarīgs 66 % aptaujas dalībnieku.

Romans Golubevs @user_9210717
https://www.m.buvbaze.lv/user_9210717/
4 gadi 6 mēnešu 1 diena portālā
Bija online 13 jūlijā 09:58
Meklētājs būvniecības nozarē