Rimi Baltic pārdod Deglava ielas loģistikas centru un biroju Rīgā uzņēmumam East Capital Real Estate Fund IV Ziņas

Rimi Baltic pārdod Deglava ielas loģistikas centru un biroju Rīgā uzņēmumam East Capital Real Estate Fund IV

Pirmdiena, 11 decembrī, 2023

Saskaņā ar Rimi mātes kompānijas ICA Gruppen ilgtermiņa attīstības plāniem, Rimi Baltic ir pārdevis centrālās loģistikas un biroja telpas Rīgā, Deglava ielā 161, East Capital Real Estate Fund IV, ar jaunajiem īpašniekiem noslēdzot ilgtermiņa nomas līgumu uz 15 gadiem. 94 000 kvadrātmetru plašā īpašuma cena sasniedza 83 miljonus eiro.

“Esam gandarīti par darījumu un ceram uz labu ilgtermiņa sadarbību ar East Capital Group. Svarīgi, ka darījums atbrīvo kapitālu, lai samazinātu Rimi Baltic īpašnieka ICA Gruppen neto aizņēmumu,” norāda Rimi Baltic valdes priekšsēdētājs Giedrjus Bandzevičs. “Rimi Baltic turpina stabilu loģistikas darbu Deglava ielas loģistikas centrā un centrālajā birojā Rīgā. 15 gadu nomas līgums mums dod iespēju uzturēt efektīvus loģistikas procesus, lai ilgtermiņā atbalstītu Rimi veikalus modernā un ilgtspējīgā darba vietā,” saka Kristīne Pojasņikova, Rimi Baltic loģistikas un piegādes ķēdes direktore.

“Mēs esam ļoti gandarīti par šī modernā objekta iegādi, kas atrodas lieliskā vietā, kā arī par sadarbības uzsākšanu ar Rimi un ICA Grupppen. Īpašumam ir labākā atrašanās vieta gan no loģistikas, gan no darba vietas viedokļa. Apkārtējā teritorija pēdējos gados ir mainījusies, un tā turpinās attīstīties kā vieta dažāda tipa apbūvēm. Ir uzcelts daudz jaunu dzīvojamo māju, un tiek plānots vēl vairāk. IKEA atvēršana un tirdzniecības centra Sāga izveide ir palielinājusi rajona pievilcību. Atrašanās vieta kopā ar Rimi ilgtermiņa nomu padara šo īpašumu lieliski piemērotu East Capital Real Estate Fund IV attīstības plāniem. Šī objekta iegāde vēl vairāk stiprina East Capital Real Estate pozīciju Baltijā kā vienam no vadošajiem moderno loģistikas telpu nodrošinātājiem,” saka Māris Smiltenieks, East Capital Real Estate vadītājs Latvijā.

Darījuma neto ietekme uz ICA Gruppen naudas plūsmu 2023. gada 4. ceturksnī ir aptuveni 83 miljoni eiro. Paredzams, ka koncerna neto parāds, izņemot ICA Bank un SFPS 16 līzinga saistības, samazināsies par 83 miljoniem eiro. Ieskaitot SFPS līzinga saistības, neto parāds samazināsies par 26 miljoniem eiro. East Capital Real Estate Fund IV īpašumu pārņem 2023. gada 7. decembrī. Pie darījuma strādājuši advokātu birojs Sorainen un Vilgerts.  Par ICA Gruppen

ICA Gruppen AB ir viens no vadošajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem Ziemeļvalstīs, kas koncentrējas uz pārtiku un veselību. Grupā ietilpst ICA Sweden un Rimi Baltic, kas nodarbojas ar pārtikas preču mazumtirdzniecību. Tāpat grupā ietilpst ICA Real Estate - tai pieder un tā pārvalda īpašumus. ICA Bank nodarbojas ar finanšu pakalpojumiem, ICA Insurance – ar apdrošināšanu, savukārt Apotek Hjärtat – ar aptieku darbību. 2022. gadā ICA Gruppen apgrozīja aptuveni 136 miljardus Zviedrijas kronu.

Par East Capital Real Estate

East Capital Real Estate Fund IV pārvalda East Capital Real Estate ASEast Capital Real Estate ir vadošais nekustamo īpašumu pārvaldītājs, kas koncentrējas uz komerciālo nekustamo īpašumu investīcijām Baltijā un Centrāleiropā galvenokārt biroju, loģistikas un mazumtirdzniecības segmentos. Tas pārvalda trīs fondus un vienu ieguldījumu kompāniju ar kopējo ieguldījumu vērtību 580 miljonu eiro apmērā, kas sadalīti 23 īpašumos ar iznomājamo platību 450 000 kvadrātmetri. East Capital Real Estate ir daļa no East Capital Group — globāla aktīvu pārvaldītāja, kas bāzēts Zviedrijā kopš 1997. gada. Biznesa būtība ir ne tikai atrast pievilcīgas investīciju iespējas, bet arī strādāt, lai veicinātu pozitīvas pārmaiņas, ietekmējot nozares visā pasaulē un kļūstot ilgtspējīgākiem.

Romans Golubevs @user_9210717
https://www.m.buvbaze.lv/user_9210717/
4 gadi 5 mēnešu 14 dienu portālā
Bija online 13 jūlijā 09:58
Meklētājs būvniecības nozarē