Sākas pieteikšanās Inovāciju akadēmijai Ziņas

Sākas pieteikšanās Inovāciju akadēmijai

Otrdiena, 1 augustā, 2023

Šodien sākas pieteikšanās pirmsakselerācijas programmā "Inovāciju akadēmija", aģentūru LETA informēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā (LIAA).

Jaunajā sezonā "Inovāciju akadēmija" plāno uzņemt līdz 200 dalībnieku. Programmā plānota sešu nedēļu mācību programma, kurai sekos 18 nedēļu posms, kurā turpināsies darbs ar jauno uzņēmēju komandām.

LIAA Tehnoloģiju biznesa centra vadītājs Andrejs Berdņikovs norāda, ka "Inovāciju akadēmijas" programmas mērķis ir apzināt topošos uzņēmējus un viņu ideju komerciālo potenciālu, kā arī palīdzēt izstrādāt investīciju piesaistei gatavus projektus.

"Plānojam, ka programmas absolventi attīstīs jaunus produktus ar augstu pievienoto vērtību un radīs jaunas darbavietas nozarēs ar augstu produktivitātes līmeni," pauž Berdņikovs.

Lai pieteiktos "Inovāciju akadēmijā", no 31.jūlija līdz 20.augustam ir nepieciešams iesniegt pieteikumu elektroniski, izmantojot valsts platformu biznesa attīstībai "business.gov.lv".

Plašāku informāciju par programmas piedāvājumu varēs iegūt tiešsaistes prezentācijas pasākumā šogad 15.augustā "Riga Business School" "Facebook" platformā.

Prezentācijā "Inovāciju akadēmijas" programmas direktors un "Riga Business School" rezidējošais uzņēmējs Viesturs Sosārs un programmas vadītājs Jānis Altgauzens iepazīstinās ar informāciju par gaidāmo pirmsakselerācijas posmu un atbildēs uz biežāk uzdotajiem jautājumiem.

Pagājušajā gadā programmā piedalījās 150 dalībnieku, un to veiksmīgi pabeidza 33 komandas, kuras izstrādāja inovatīvus produktus un risinājumus dažādās jomās, piemēram, zaļās tehnoloģijas, audio tehnoloģijas, veselības tehnoloģijas, izglītības, reklāmas un finanšu tehnoloģijas.

"Inovāciju akadēmijas" programmas konceptu ir izstrādājusi, organizē un vada "Riga Business School" kā Rīgas Tehniskās universitātes struktūrvienība sadarbībā ar LIAA Tehnoloģiju biznesa centru. Programmu atbalsta Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas finanšu instruments.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 25 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē