East Capital Real Estate Fund IV iegādājas modernu biroju kompleksu Viļņā Ziņas

East Capital Real Estate Fund IV iegādājas modernu biroju kompleksu Viļņā

Ceturtdiena, 25 maijā, 2023

Fonds "East Capital Real Estate Fund IV" parakstījis līgumu par divu modernu 10 stāvu biroju ēku "Duetto A" un "Duetto B" iegādi Viļņā. Kompleksa kopējā iznomājamā platība ir 17 260 kvadrātmetri, un darījums tiks noslēgts šī gada jūnija sākumā.

Abu biroju kompleksa ēku būvniecību 2017. un 2019.gadā pabeidza viens no vadošajiem Baltijas nekustamo īpašumu attīstītājiem "YIT Lietuva". Pateicoties pārdomātajai atrašanās vietai blakus Viļņas rietumu apvedceļam, kas savieno Viļņas priekšpilsētas ar galvaspilsētas centru, komplekss sniedz ērtu piekļuvi Kauņas un Rīgas šoseju nobrauktuvēm.

Iznomājamās "Duetto A" un "Duetto B" ēkas nodrošina ērtas, rentablas un videi draudzīgas biroja telpas, kas atbilst mūsdienu darba prasībām. Starp nomniekiem, kas izvēlējušies kompleksu kā savu galveno mītni Lietuvā, ir tādi pazīstami zīmoli kā "RIMI Lietuva" (daļa no "ICA Gruppen"), BASF, "Intrum", "Schneider Electric", kā arī pašvaldību apkures un ūdenssaimniecības uzņēmumi.

Abas ēkas ieguvušas BREEAM sertifikātu, kas apliecina to atbilstību augstiem energoefektivitātes un ilgtspējas standartiem, un tās tiks finansētas ar Swedbank zaļo aizdevumu.

"Esam gandarīti, ka "Duetto" biroju komplekss ir ticis pievienots mūsu augošajam "Fund IV" portfelim. Jaunais pirkums atbilst mūsu investīciju stratēģijai - ieguldīt ērti sasniedzamās un viegli pieejamās atrašanās vietās galvaspilsētā, kas vienlaikus nodrošina modernas un videi draudzīgas biroju telpas ar spēcīgu īrnieku sastāvu," stāsta Madis Raidma, "East Capital Real Estate" izpilddirektors.

"Mēs augstu vērtējam Viļņas centienus padarīt šo kompleksu par vienu no pievilcīgākajām uzņēmējdarbības vietām pilsētā. Ceram, ka, turpinot sadarbību ar pilsētu, kompleksa nomnieku kopienu un blakus esošajiem uzņēmumiem, varēsim veicināt šīs vietas panākumus arī turpmāk," viņš turpina.

"Būvniecības un nekustamā īpašuma nozares radītās emisijas ir vienas no augstākajām visu nozaru vidū, tāpēc ēkām ir jāsasniedz siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanas mērķi. "Duetto" biroju kompleksa ieguldījumu un apņemšanos šajā jautājumā, kā arī atbilstību bankas zaļo obligāciju programmai apliecina divas A energoefektivitātes klases biroja ēkas, kas ir sertificētas ar BREEAM standartu un ieguvušas ļoti labu novērtējumu. Mēs esam gandarīti par izveidoto sadarbību, kā arī vienotām atbildīgas un ilgtspējīgas uzņēmējdarbības vērtībām ar "East Capital Real Estate Fund IV" fondu un šo finansējumu," uzsver Igns Mačeika (Ignas Mačeika), "Swedbank Lietuva" Korporatīvo klientu pārvaldes vadītājs.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē