5 remontdarbi, kurus tev nekad nevajadzētu veikt pašam (ja vien neesi profesionālis) Aktuālie padomi
Foto: dzivenotiek.lv

5 remontdarbi, kurus tev nekad nevajadzētu veikt pašam (ja vien neesi profesionālis)

Sestdiena, 1 jūlijā, 2017

Tas vien, ja tu kaut ko vari izdarīt, ne vienmēr nozīmē, ka tev to arī vajadzētu darīt. Jā, tu vari izlīmēt tapetes, pārkrāsot sienas vai nomainīt jaucējkrānu, taču ir vairāki remontdarbi, kurus labāk uzticēt profesionāļiem.

Elektroinstalāciju remontdarbi

Jebkādi ar elektrību saistīti remontdarbi jāuztver ar lielu piesardzību. Viena nepareiza darbība, un tu vari saņemt elektrošoku vai nodedzināt māju. Pieredzējis praktiskais latvietis var pašrocīgi pievienot lampas un gaismas slēdžus, taču nopietnāki darbi jāuztic profesionālim.

Santehnikas remontdarbi

Tu vari nomainīt pilošu krānu un iztīrīt aizsērējušas caurules, taču sarežģītākiem darbiem labāk noalgot speciālistu. Kļūmes pašrocīgi veiktos santehnikas remontdarbos neapdraudēs tavu veselību, taču nelielas sūces var ātri kļūt par nopietnām (un arī ļoti dārgām) ūdens noplūdēm.

Strukturāli remontdarbi

Lai arī cik aizraujoši būtu vicināt āmuru un demontēt sienu, ja vēlies apvienot vairākas telpas, vienmēr aicini talkā sertificētu būvnieku. Sienā var slēpties elektrības vadi un kanalizācijas caurules, turklāt, pārgalvīgi izgāžot nesošo sienu, var deformēties augšstāva grīda vai māja pilnībā sabrukt.

Gāzes pievada un iekārtu remontdarbi

Mājas saimniekam nekad nevajadzētu ķerties klāt gāzes iekārtu remontam. Arī tad, ja esi noslēdzis gāzes pievadu un veiksmīgi ticis galā ar ķibeli, gāzes noplūde var rasties, nepareizi pievienojot atpakaļ ierīci.

Logu montāža

Logu montāža nav potenciāli bīstams darbs, tomēr tā veikšanā svarīga precizitāte, pareizie instrumenti un zināšanas. Ja vien neesi šī amata meistars, pašrocīgi montējot logus, riskē ar nopietna caurvēja, lietus ūdens sūču un aukstuma tiltu rašanos.

Avots: dzivenotiek.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē