Vai visi mājokļi ilgtermiņā kļūst vērtīgāki? Aicina uz ekspertu diskusiju Ziņas

Vai visi mājokļi ilgtermiņā kļūst vērtīgāki? Aicina uz ekspertu diskusiju

Trešdiena, 11 janvārī, 2023

Lielas inflācijas apstākļos ieguldījums nekustamā īpašuma iegādē var būt veids, kā ilgtermiņā nosargāt savu naudu. Vienlaikus potenciālie mājokļu pircēji šobrīd daudz rūpīgāk izvērtē ilgtermiņa ieguvumus un mājokļa patieso vērtību, kuru ne vienmēr atspoguļo tā cena. Lielākais mājokļu attīstītājs Latvijā "Bonava Latvija" aicina uz ekspertu diskusiju "Kā inflācija ietekmē mājokļu vērtību?" trešdien, 11.janvārī, plkst.14.00 "Bonava Latvija" Facebook lapā.

Mājokļu cenu pieaugums, kas neizbēgami sekojis straujajai inflācijai, licis daudziem Latvijas iedzīvotājiem kritiski izvērtēt savu maksātspēju pieaugošās dzīves dārdzības un Euribor likmes ietekmē. Vienlaikus energoresursu krīze ne vienam vien likusi pārvērtēt arī sava mājokļa energoefektivitātes rādītājus, tādējādi veicinot vēl lielāku pieprasījumu pēc pilnībā pabeigtiem jaunajiem dzīvokļiem. Tāpēc saprotami ir potenciālo mājokļu pircēju arvien biežāk uzdotie jautājumi: vai ir īstais brīdis iegādāties vai pārdot mājokli, vai un cik liels cenu pieaugums prognozējams turpmāk, vai un kad gaidāms mājokļu cenu kritums utt.

"Redzam, ka pēdējo gadu laikā augstās inflācijas ietekmē Latvijā mājokļu cenas augušas par 10-20%, jaunajos projektos būtiski palielinājusies arī mājokļu vērtība. Aktuāls ir jautājums, vai un kādas mājokļu cenu un to vērtības izmaiņas prognozējamas turpmāk un no kādiem faktoriem tas ir atkarīgs. Ar šo diskusiju vēlamies izgaismot dažus svarīgākos aspektus, kas būtu jāņem vērā, apsverot jauna mājokļa iegādi vai pārdošanu," saka "Bonava Latvija" pārdošanas un mārketinga vadītājs Kaspars Ekša.

Kas ir mājokļa tirgus vērtība un kas - pārdošanas cena? Vai visi mājokļi ilgtermiņā kļūst vērtīgāki? Ko izvēlēties - dārgāku dzīvokli jaunā projektā vai lētāku vecā fonda mājā? Cik liela loma šodien un nākotnē būs energoefektivitātei? Vai vispār ir īstais laiks pirkt un pārdot?

Par šiem un citiem jautājumiem diskusijā "Kā inflācija ietekmē mājokļu vērtību?" 11.janvārī sarunāsies "Bonava Latvija" pārdošanas un mārketinga vadītājs Kaspars Ekša, "Arco Real Estate" valdes loceklis, Vērtēšanas nodaļas vadītājs Māris Laukalējs un mājokļu tirgus entuziaste Sanda Dejus.

Diskusijas vadītājs - Kristaps Tālbergs.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē