Gulbenes mūzikas skolas ēkai par 361 268 eiro uzlabos energoefektivitāti Ziņas

Gulbenes mūzikas skolas ēkai par 361 268 eiro uzlabos energoefektivitāti

Otrdiena, 13 decembrī, 2022

Gulbenes mūzikas skolas ēkai par 361 268 eiro uzlabos energoefektivitāti, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra ir apstiprinājusi Gulbenes novada pašvaldības projektu "Gulbenes mūzikas skolas ēkas energoefektivitātes paaugstināšana".

Projektā paredzēta ēkas ārsienu, cokola, bēniņu grīdas siltināšana, logu, ārdurvju nomaiņa, apkures sistēmas nomaiņa no viencauruļu uz divcauruļu apkures sistēmu, saglabājot centralizēto siltumapgādes pieslēgumu, lokālās mehāniskās ventilācijas uzstādīšana.

Plānota arī saules paneļu uzstādīšana ēkas elektroenerģijas pašpatēriņa vajadzībām. Būvniecības procesa laikā paredzēts veikt arī teritorijas labiekārtošanas darbus, kas ir ārpus energoefektivitātes projekta darbības.

Projekta rezultātā plānots sasniegts primārās enerģijas gada patēriņa samazinājumu vismaz 53 582 kilovatstundas (kWh) gadā un siltumnīcefekta (ogļskābo) gāzu samazinājums - vismaz 2,2 CO2 ekvivalenta tonnas gadā. Projekta īstenošanas rezultātā no atjaunojamiem energoresursiem plānots saražot papildjaudu 0.005 MW ēkas elektroenerģijas pašpatēriņa nodrošināšanai.

Būvniecības un būvuzraudzības kopējās izmaksas ir 361 268 eiro, tajā skaitā 78,15% ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums, 3,45% valsts budžeta dotācija pašvaldībām un 18,40% ir pašvaldības līdzfinansējums.

Projekta izmaksas, kas attiecas uz ēkas daļu un tās apkārtējo teritoriju ārpus energoefektivitātes projekta, ir pašvaldības finansējums 87 015 eiro.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 3 mēneši 4 dienas portālā
Bija online 03 maijā 23:06
Meklētājs būvniecības nozarē