Venipak noslēdzis vienošanos ar Sirin Development - ievācies noliktavā Rīgas loģistikas parkā Ziņas

Venipak noslēdzis vienošanos ar Sirin Development - ievācies noliktavā Rīgas loģistikas parkā "Rumbula"

Otrdiena, 22 novembrī, 2022

Industriālā nekustamā īpašuma (NĪ) attīstības un pārvaldības sabiedrība "Sirin Development" parakstījusi līgumu ar sūtījumu piegādes uzņēmumu "Venipak Latvia SIA" par 4100 m2 lielas noliktavas nomu loģistikas parkā "Rumbula", Rīgā. Pēc nomnieka ievākšanās parka "Rumbula" otrā noliktava ir simtprocentīgi aizņemta.

Loģistikas parks "Rumbula" atrodas 16,2 ha lielā teritorijā Rīgā, Daugavas labajā krastā, Maskavas ielā netālu no pilsētas centra. Projekts tiek īstenots trīs kārtās, šobrīd darbojas jau divas modernas un energoefektīvas A+ klases noliktavas - 22,54 tūkst. m2 un 32,7 tūkst. m2 platībā. Nākamgad teritorijā taps trešā noliktava, tad loģistikas parka kopējā platība pārsniegs 80 tūkst. m2.

"Jau vairāk nekā 15 gadus attīstot un pārvaldot NĪ objektus Baltijas valstīs, esam ieguvuši lielu pieredzi, tāpēc klientiem varam nodrošināt kvalitatīvus risinājumus, kas atbilst viņu biznesa vajadzībām. Priecājamies, ka mūsu parku Rīgā ir izvēlējies starptautisks sūtījumu piegādes uzņēmums, kurš novērtējis rūpīgi izvēlēto objekta atrašanās vietu. Septembrī sākām "Rumbulas" parka trešo attīstības kārtu, kura pašreizējiem klientiem nodrošinās attīstības iespējas nākotnē, bet jaunajiem klientiem ļaus piedāvāt elastīgus risinājumus," saka sabiedrības "Sirin Development" vadītājs Laurīns Kuzavs.

"Pavisam nesen pabeidzām pakomātu tīkla attīstības kārtu Latvijā, tāpēc šī partnerība bija ļoti dabisks un vienlaikus stratēģiski pārdomāts solis, lai palielinātu savu jaudu, atbilstu mūsu klientu vajadzībām un nodrošinātu efektīvu sūtījumu piegādi Baltijas valstīs 24 h laikā. Loģistikas biznesā ērta noliktavas atrašanās vieta ir īpaši svarīga, bet uzmanību pievērsām arī ēkas modernumam, atbilstībai ilgtspējības kritērijiem. Priecājamies, ka šis loģistikas parks no visiem aspektiem atbilda mūsu cerībām," saka starptautiskās sūtījumu sabiedrības "Venipak" vadītājs Justs Šablinsks.

Par apmešanās vietu izvēloties loģistikas parku "Rumbula", "Venipak" ir nostiprinājis savas pozīcijas abos Daugavas krastos. Sabiedrība nomā noliktavu arī netālu no Rīgas lidostas.

Loģistikas parkā šobrīd telpas nomā arī citas Baltijas tirgū labi zināmas sabiedrības - pārtikas mazumtirdzniecības tīkls "LIDL", loģistikas sabiedrība "Wellman Logistics", mēbeļu tirdzniecības uzņēmums "Eurotrade1", uzņēmums "RDE.lt", kas nodarbojas ar tirdzniecību internetā, būvmateriālu, remonta un sadzīves preču veikalu tīkls "Kesko Senukai Latvia" un citi.

Viens no lielākajiem industriālā NĪ attīstītājiem Baltijas valstīs arī turpmāk aktīvi attīstīsies Latvijas galvaspilsētā. "Sirin Development" 39 ha lielā teritorijā Rīgas lidostas tuvumā plāno attīstīt 180 tūkst. m2 lielu noliktavu kompleksu, kura investīcijas pārsniegs 100 miljonus eiro.

Par UAB "Sirin Development"

Sabiedrība "Sirin Development" ir viens no lielākajiem industriālā nekustamā īpašuma (NĪ) attīstītājiem Baltijas valstīs, tās darbības jomas aptver loģistikas centru attīstību un pārvaldīšanu, "build-to-suit" projektu īstenošanu, industriālā NĪ pirkšanu un nomu, zemes iegādi. Vairāk nekā 15 darbības gadu laikā uzņēmums ir labiekārtojis teju 500 000 m2 platības un šobrīd pārvalda 260 000 m2 industriālā NĪ Lietuvā un Latvijā. "Sirin Development" ir vienīgā Baltijas valstu sabiedrība, kas ir tikusi iekļauta "PropertyEU Magazine" sastādītajā Eiropas lielāko loģistikas NĪ attīstītāju TOP 20 reitingā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 15 dienu portālā
Bija online 07 aprīlī 18:12
Meklētājs būvniecības nozarē