Jelgavas pilsētas pašvaldība slēgs līgumu par Pilssalas ielas pārbūvi, kā arī ūdenstūrisma un sporta bāzes būvniecību Ziņas

Jelgavas pilsētas pašvaldība slēgs līgumu par Pilssalas ielas pārbūvi, kā arī ūdenstūrisma un sporta bāzes būvniecību

Pirmdiena, 17 oktobrī, 2022

Drīzumā varēs sākties būvniecības darbi Jelgavā, Pilssalas ielā, kur paredzēts pārbūvēt Pilssalas ielu un uzcelt modernu ūdenstūrisma un sporta bāzi, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Šodien Jelgavas domes ārkārtas sēdē apstiprinātas kopējās projektu izmaksas, lai tuvākajā laikā pašvaldība slēgtu līgumu ar iepirkuma konkursa uzvarētāju.

Darbi tiks veikti, īstenojot Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētu projektu "Pilssalas ielas degradētās teritorijas sakārtošana" un valsts investīciju projektu "Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas infrastruktūras attīstība".

Realizējot abus projektus, pārbūvēs ielu posmā no tilta pār Lielupi līdz nekustamajam īpašumam Pilssalas ielā 5. Paredzēta ielas seguma atjaunošana, gājēju un velo celiņu izbūvēšana, lietusūdens kanalizācijas sistēmas, elektrisko tīklu, sakaru kanalizācijas, optiskā tīkla izveide, ārējā apgaismojuma ierīkošana, kā arī tilta pār kanālu pārbūve.

Otra projekta daļa ir modernas ūdenstūrisma un sporta bāzes būvniecība Pilssalas ielā 5. Teritorijā izveidos arī fizisko aktivitāšu laukums, izbūvēs autostāvlaukumu un labiekārtos tam piegulošo teritoriju, tai skaitā izveidos dabas lieguma "Lielupes palienes pļavas" un savvaļas zirgu uzturēšanai un tūristiem nepieciešamo publisko infrastruktūru dabas lieguma neitrālajā zonā. Tāpat sakārtos, tīrīs un nostiprinās Lielupes krastu.

Noslēdzoties iepirkuma procedūrai, abu projektu sākotnēji plānotās izmaksas ir palielinājušās. Tāpēc šodien domes ārkārtas sēdē veikti grozījumi sākotnēji apstiprinātajos projektu budžetos. Projekta "Pilssalas ielas degradētās teritorijas sakārtošana" kopējās izmaksas ir 11,13 miljoni eiro, no kurām 3,40 miljoni eiro ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums, 150 000 eiro valsts budžeta dotācija un 7,58 miljoni eiro Jelgavas pašvaldības līdzfinansējums.

Savukārt projekta "Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas infrastruktūras attīstība" kopējās izmaksas ir 3,31 miljoni eiro, tai skaitā 2 miljoni eiro valsts budžeta mērķdotācija un 1,31 miljons eiro Jelgavas pašvaldības līdzfinansējums.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē