55 miljonus eiro vērtās ēkas Ziņas

55 miljonus eiro vērtās ēkas "Novira Plaza" celtniecībā sasniegts augstākais punkts, tā tiks pabeigta 2023.gada augustā

Ceturtdiena, 15 septembrī, 2022

Biznesa centrs "Novira Plaza" Rīgas sirdī atzīmē spāru svētkus, projekts tiks pabeigts līdz 2023.gada augustam ar kopējām investīcijām, kas pārsniedz 55 miljonus eiro.

"Mūsdienīgu biroja ēku piedāvājums Rīgas centrā ir bijis ļoti ierobežots. Lieliskā atrašanās vieta pašā Rīgas sirdī, netālu no galvenās dzelzceļa stacijas un Vecrīgas, ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc projektā "Novira Plaza" saskatām tik lielu potenciālu," stāsta "Evernord Asset Management" partnere Jolanta Jurga, kura teic, ka līdz šim gandrīz visi centra biroji atrodas rekonstruētās daudzdzīvokļu ēkās, savukārt jaunuzceltie biroji lielākoties atrodas tālāk kā pastaigas attālumā no pilsētas centra. Novira Plaza" pabeigšana būs svarīgs faktors Rīgas centrālā biznesa rajona izveidošanā. Biznesa centrs "Origo" definēja šo kā augstas klases biroju atrašanās vietu, un kopā ar "Novira Plaza", SEB galveno mītni un centrālo dzelzceļa staciju, kurā tiks ieguldīti 500 miljoni eiro, padarīs šo vietu par populārāko punktu Rīgas centrā.

Rīgas attīstības komitejas priekšsēdētāja Inese Andersone bija klāt brīdī, kad pirms gada tika ielikts biznesa centra "Novira Plaza" pamatakmens, un šobrīd ir gandarīta, redzot rezultātu: "Rīgas vizītkartē parādījusies vēl viena skaista un mūsdienīga ēka. Man ir prieks būt šeit un Rīgas pilsētas vārdā sveikt ar šo Rīgas pilsētai nozīmīgā projekta svinīgo mirkli. Kā arī pašvaldības vārdā un Attīstības komitejas departamenta vārdā izteikt milzīgu paldies gan attīstītājiem, gan investoriem, gan būvniekiem par šo brīnišķīgo darbu!"

"Spāru svētki ikvienā objektā ir nozīmīgs cikla noslēgums būvniekiem. Tie ļauj atskatīties uz paveikto un iezīmē ēkas kopējo siluetu. Šobrīd "Novira Plaza" būvobjektā jau pilnībā pabeigti 10’000m3 betonēšanas darbu, izmantojot 24’100 t betona, un 70% apjomā - mūrēšanas darbi. Patlaban tiek ražotas alumīnija stiklotās konstrukcijas un darbus uzsāk jumiķi. Paralēli notiek inženierkomunikāciju montāža stāvos, pagraba stāva siltināšana, kā arī telpu apdare. Redzot milzīgo darba apjomu, kas nepilnu deviņu mēnešu laikā paveikts, man jāsaka lielu paldies "Velve" komandai un mūsu sadarbības partneriem, kas šajos nebūt ne vienkāršajos laikos ir apliecinājuši savu profesionalitāti un kompetenci, parādot augstvērtīgu sniegumu, tostarp strādājot ierobežotā vidē pašā Rīgas centrā ar blīvu satiksmes un gājēju plūsmu objektam piegulošajās teritorijās," uzsver SIA "Velve" valdes priekšsēdētāja Vineta Verika.

"Novira Plaza" būs ilgtspējīga A klases biroju ēka, kas izstrādāta atbilstoši LEED standartiem, un tās būvniecībā tiks izmantoti tikai augstākās kvalitātes materiāli. Mērķis ir iegūt LEED platīna sertifikātu ēkas pirmajos darbības gados. Biroja telpu izveidē tiks izmantoti visi mūsdienīgie tehniskie risinājumi, nodrošinot ērtu un elastīgu dizainu. Ēka būs mūsdienīga un energoefektīva, tai būs vairākas apzaļumotas zonas un attīstīta infrastruktūra, kas piemērota gan gājējiem, gan riteņbraucējiem un autovadītājiem. Pirmajā stāvā būs izvietotas tirdzniecības telpas, savukārt divos pazemes stāvos - autostāvvieta, kurā varēs novietot ap 200 automašīnām, kas šādā centrālā vietā ir būtisks aspekts.

"Novira Plaza" biroju ēkā tiks apvienoti gudri arhitektūras risinājumi, rūpīgi pārdomāts interjera dizains un augstas kvalitātes apdares materiāli. "Novira Plaza" dizaina izstrādei ir izveidota labi pazīstamu un pieredzējušu profesionāļu komanda. Ēkas arhitekti ir Dace Putniņa un Andris Kalinka no arhitektu biroja "BB studija", savukārt interjera dizaina izstrādei ir izvēlēts igauņu arhitekts Mēlis Press (Meelis Press). "Novira Plaza" būvniecību kā galvenais būvuzņēmējs veiks SIA "Velve".

Par "Evernord Asset Management"

"Evernord Asset Management" ir licencēta aktīvu pārvaldīšanas sabiedrība, kas pieder "Evernord" grupai un šobrīd pārvalda trīs slēgtus ieguldījumu fondus un darbojas visās trīs Baltijas valstīs.

Par "Novira Capital"

"Novira Capital" ir viens no vadošajiem nekustamo īpašumu attīstītājiem Igaunijā, kas pēdējo gadu laikā ir izstrādājis vairākus jaunus projektus, tostarp 4 biroju ēkas Tallinas centrālajā daļā un vairāk nekā 300 augstas klases dzīvokļu.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē