Aizvadīti ZEISS BIROJU ēkas Spāru svētki Ziņas

Aizvadīti ZEISS BIROJU ēkas Spāru svētki

Pirmdiena, 5 septembrī, 2022

Piektdien, 2. septembrī par godu jumta nesošo konstrukciju izbūvēšanai atzīmēti A klases biroju ēkas ZEISS BIROJI Spāru svētki, tādējādi uzsākot šīs būves celtniecības pēdējo posmu. Projektu paredzēts pabeigt 2023. gada sākumā.

ZEISS BIROJU projekta attīstītājs ir Mūkusalas Biznesa Centrs, savukārt celtniecības darbus projektā veic būvkompānija SIA “Velve”. Būvdarbi uzsākti 2021. gada pavasarī - ZEISS BIROJU ēkai pašlaik ir izbūvēti visi seši stāvi, kam par godu aizvadīta Spāru svētku ceremonija – uz ēkas jumta svinīgi pacelts tradicionālais vainags.

“ZEISS BIROJU Spāru svētki ir nozīmīgs solis mūsu teritorijas attīstībā. Mums, kā vienam no retajiem Latvijas kapitāla nekustamā īpašuma attīstītājiem Rīgā, vissvarīgākais mērķis visos mūsu projektos ir iekštelpas un ārtelpas sapludināšana, spēle starp vēsturisko un jaunradīto, kā arī dažādu funkciju apvienošana, iegūstot dzīvu multifunkcionālu vidi, izmantojot kvalitatīvus un ilgtspējīgus materiālus,” stāsta Mūkusalas Biznesa Centra valdes priekšsēdētāja Iveta Bahmane. “ZEISS BIROJI tiek būvēti atbilstoši visiem mūsu mērķiem un tagad varam lieliski redzēt, ka šī ēka ir mainījusi arī Rīgas vaibstus.

Aptuveni 5600 kvadrātmetrus plašā biroju ēka būs sertificēta atbilstoši BREEAM Excellent ilgtspējas sertifikāta prasībām – projektā iekļautas A klases energoefektīvas gaisa dzesēšanas, ventilācijas un apkures sistēmas, kā arī ēkas lietotājiem ērti un draudzīgi risinājumi, lai nodrošinātu ergonomisku darba vidi. Paredzēts, ka projekta kopējās būvniecības izmaksas veidos 9 miljonus eiro.

“Spāru svētki būvniekiem ir nozīmīgs atskaites punkts, kas apliecina konkrētu posma noslēgumu. Šajā objektā tie norāda uz galveno būvkonstrukciju izbūves darbu pabeigšanu, vienlaikus sasniedzot ēkas augstāko punktu un iezīmējot ēkas kopējās aprises. Līdztekus tie ļauj iepazīt arī jauno Rīgas Daugavas kreisā krasta panorāmu, kurā ēka atstās paliekošu vērtību,” skaidro SIA “Velve” valdes priekšsēdētāja Vineta Verika. “Šobrīd ar lepnumu varu sacīt, ka pilnībā esam pabeiguši ēkas karkasa 3000 m3 betonēšanas un 50 tonnas metāla konstrukciju būvniecības darbus, bet līdz ēkas nodošanai ekspluatācijā nepieciešams vēl pabeigt fasādes darbus un iekšdarbus. Tādēļ vēlos pateikties visai “Velve” komandai un sadarbības partneriem par jau paveikto un novēlēt, lai arī atlikušie darbi sokas tikpat raiti.”

Projekta attīstītājs ir Mūkusalas Biznesa Centrs, kura kopējā biroju platība pēc projekta realizācijas pārsniegs 35 tūkst. kvadrātmetru; teritorijā atrodas tādu uzņēmumu kā "Tele2", "Bolt", "Delfi", "Cognizant", "Civinity" un citi biroji. Tāpat uz biznesa centrs ēku jumtiem ir izvietota pirmā lielākā saules elektrostacija Rīgā, kas ražo pilnībā zaļu enerģiju biznesa centra nomniekiem.

Meklētājs būvniecības nozarē