Viļānos sākta jaunas sporta halles būvniecība Ziņas

Viļānos sākta jaunas sporta halles būvniecība

Piektdiena, 2 septembrī, 2022

Zinību dienas pasākumā, kas ceturtdien noritēja Viļānu vidusskolas stadionā, svinīgi tika sākta arī jaunas sporta halles būvniecība, aģentūru LETA informēja Rēzeknes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Jūlija Jurāne.

Rēzeknes novada pašvaldība ir noslēgusi vienošanos ar Valsts reģionālās attīstības aģentūru (VRAA) par finansējuma pārskaitīšanu investīciju projektam "Modernas, energoefektīvas sporta halles būvniecības Viļānos".

Projekta galvenais mērķis ir nodrošināt augstu izglītības pakalpojuma kvalitāti Viļānu vidusskolas un Rēzeknes novada pašvaldības Bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņiem.

Kopējās būvniecības izmaksas plānotas 3 394 450 eiro ar pievienotās vērtības nodokli, tajā skaitā 2 892 353 eiro piešķirs VRAA un 502 097 eiro piešķirs Rēzeknes novada pašvaldība. Būvdarbus objektā veiks uzņēmums SIA "Latgalija".

Investīciju projekts ir pilnībā īstenojams līdz 2023.gada 31.decembrim.

Sporta halles kopējā platība paredzēta 2172,6 kvadrātmetri, jaunbūvei tiks izbūvēta sporta zāle, kas būs paredzēta dažiem sporta veidiem. Hallē būs arī trenažieru zāle un galda tenisa zona, pa sporta zāles perimetru tiks izveidots skriešanas ceļš. Otrajā stāvā būs cīņas treniņu telpa, multifunkcionāla zāle, vingrošanas telpa, kā arī konferenču zāle un ģērbtuves.

Kā liecina informācija portālā "Firmas.lv", SIA "Latgalija" 2020.gadā strādāja ar 8,37 miljonu eiro apgrozījumu un 0,35 miljonu eiro peļņu. 1991.gadā dibinātā uzņēmuma pamatkapitāls ir 19 600 eiro, un tas līdzīgās daļās pieder Olgai un Mihailam Bartaševičiem.

Šā gada 1.septembrī Rēzeknes novada vispārizglītojošajās skolās, no kurām ir septiņas pamatskolas, sešas vidusskolas un viena speciālā pamatskola, kopējais skolēnu skaits ir 2184, no kuriem mācības 1.klasē sāk 205 bērni, savukārt 10.klasē - 95 jaunieši. Kopējais vidusskolēnu skaits novadā ir 291.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē