Latvijas finieris rīko semināru par koka būvniecību Ziņas

Latvijas finieris rīko semināru par koka būvniecību

Ceturtdiena, 18 augustā, 2022

Lai turpinātu aktualizēt ar koka būvniecības veicināšanu saistītos jautājumus, AS "Latvijas finieris" sadarbībā ar biedrību "Zaļās mājas" jaunās noliktavas ēkas atklāšanā šodien rīkos semināru "Koka būvniecība Latvijā", aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Seminārā būs iespēja dzirdēt "Latvijas finiera" pieredzes stāstu, uzklausīt ekspertu viedokli par aktuālo koka būvniecības situāciju Latvijā un vietējo koka ēku ražotāju sasniegumiem ārvalstīs, kā arī uzzināt, kāds ir ceļš uz koksnes materiālu iekļaušanu pašvaldības būvniecības iepirkumos.

Pasākums notiks no plkst.14 līdz 16.30 Skaistkalnes ielā 2a, Rīgā.

Jau ziņots, ka "Latvijas finieris" ieguldījis 3,3 miljonus eiro uzņēmuma rūpnīcas "Furniers" lielizmēra koka konstrukciju noliktavā Rīgā.

Vairāk nekā 3750 kvadrātmetru lielās noliktavas būvniecība sākta 2021.gada pavasarī, un projektā investēti 3,3 miljoni eiro. Kopumā līmēto koka siju, CLT paneļu un citu koka konstrukciju veidā ēkā izmantoti gandrīz 400 kubikmetru koksnes.

"Latvijas finiera" pārstāvji norāda, ka noliktavas konstrukcijās no atmosfēras piesaistīts un noglabāts ogleklis vairāk nekā 350 tonnu CO2 ekvivalentā.

Noliktavas ēku projektēja SIA "REMM" arhitekts Inga Bērziņa, bet būvdarbus veica SIA "Castor Construction".

Apzinoties ekoloģiskās, ekonomiskās un sociālās priekšrocības, "Latvijas finieris" pirms vairāk nekā 15 gadiem pieņēma stratēģisku lēmumu jaunu industriālo ēku būvniecībā pēc iespējas vairāk izmantot koksnes produktus. Kopš tā laika lielizmēra līmēto koksnes konstrukciju risinājumos realizētas divas Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas SIA "Verems" attīstības kārtas, saplākšņu ražošanas cehs rūpnīcā "Kohila Vineer" Igaunijā, ķīmisko produktu rūpnīcas impregnēšanas cehs Bolderājā, kā arī koksnes produkti plaši izmantoti virknē apjoma ziņā mazāku būvniecības un renovācijas projektu.

Jau vēstīts, ka 2021.gadā "Latvijas finieris" strādāja ar 253,291 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 15,2% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa pieauga par 15% un bija 12,063 miljoni eiro.

Kompānija "Latvijas finieris" reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir 88 419 906 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas pamatdarbība ir bērza saplākšņa ražošana un pārdošana. "Latvijas finierim" pieder 100% kapitāldaļu kompānijā "Verems", 100% kapitāldaļu SIA "Latvijas finieris mežs", kā arī 50% kapitāldaļu SIA "Troja" un 50% - SIA "SELF loģistika".

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē