Šovasar Jūrmalā notiks 27 ielu, ietvju, veloceļu un iekšpagalmu remonti Ziņas

Šovasar Jūrmalā notiks 27 ielu, ietvju, veloceļu un iekšpagalmu remonti

Pirmdiena, 23 maijā, 2022

Jūrmalā šajā būvdarbu sezonā paredzēti 27 ceļu, ietvju, veloceļu un iekšpagalmu remonti, informē pašvaldība.

Prioritāri tiks veikta maģistrālo ielu brauktuvju seguma atjaunošana, grantēto ielu seguma izlīdzināšana un apstrāde ar pretputekļu pārklājumu blīvi apdzīvotajās apkaimēs. Grantētās ielas ar pretputekļu pārklājumu tiks apstrādātas jūnijā.

Brauktuves segums tiks atjaunots Raiņa ielā posmā no Tirzas ielas līdz Satiksmes ielai. Stacijas ielā tiks atjaunots brauktuves un ietves segums posmā no Dzelzceļa ielas līdz Asaru prospektam, bet Zigfrīda Meierovica prospektā - posmā no Gončarova ielas līdz Emelīnas ielai.

Brauktuves seguma atjaunošanas darbi paredzēti Dārzkopības ielas posmā no Rīgas ielas līdz Bulduru prospektam un Rēzeknes pulka ielā no Dārzkopības ielas līdz Vienības prospektam.

Jūnijā tiks sākta gājēju un velosipēdu ceļa pārbūve 4,6 kilometrus garā posmā no Ķemeru parkam piegulošās Gleznotāja Miervalža Ķemera gatves līdz Talsu šosejai, tiks veikti Dubultu prospekta ietves seguma atjaunošanas darbi viena kilometra garā posmā no Līgatnes ielas līdz Juglas ielai kā arī atjaunots bruģakmens segums automašīnu stāvvietām Dzintaru mežaparkā.

Ņemot vērā esošo ģeopolitisko situāciju un tās radīto negatīvo ietekmi uz būvmateriālu un būvizstrādājumu cenu kāpumu, pašvaldības budžeta līdzekļi prioritāri tiek ieguldīti pagājušajā gadā uzsākto būvdarbu pabeigšanai un ielu segumu uzturēšanas darbiem, kā arī ārējo finanšu resursu, arī valsts budžeta aizdevuma līdzfinansētu satiksmes infrastruktūras investīciju ieceru īstenošanai.

Kopumā, apgūstot pašvaldības budžeta līdzekļus 3,5 miljonu eiro apmērā, šogad plānots atjaunot brauktuvju segumu vairāk nekā 20 ielu posmos kopumā vairāk nekā 4,5 kilometru garumā un ietvju segumu vairāk nekā divu kilometru garumā. 

Piesaistot Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumu un valsts budžeta aizdevumu, šogad ir plānots pārbūvēt septiņu ielu posmus kopumā trīs kilometru garumā, izbūvēt trīs velosipēdu ceļus vairāk nekā sešu kilometru garumā, izbūvēt jaunas stāvvietas 309 automašīnām, veikt četru ielu asfaltēšanu divus kilometrus garā posmā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē