Pašlaik būvdarbi notiek 41 valsts ceļu posmā Ziņas

Pašlaik būvdarbi notiek 41 valsts ceļu posmā

Piektdiena, 13 maijā, 2022

 Valsts autoceļu tīklā būvdarbi pašlaik norisinās 41 posmā, visvairāk būvdarbu notiek uz reģionālajiem autoceļiem, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Uzņēmums aicina autovadītājus ievērot posmos ieviestos satiksmes ierobežojumus un plānot papildu laiku ceļā, ja nepieciešams šķērsot būvdarbu vietu.

Piektdienas pēcpusdienā iespējama palēnināta satiksme Pierīgā, dodoties pa Jelgavas šoseju, Ērgļu ceļu, kā arī virzienā uz Ventspili, kur plaši ierobežojumi ir posmā no Kūdras līdz pagriezienam uz Smārdi. LVC aicina pēc iespējas izmantot alternatīvus maršrutus.

Kurzemē stunda ceļā būs nepieciešama būvdarbu posma šķērsošanai pa reģionālo autoceļu Butnāri-Saldus-Ezere (P105) no Kursīšiem līdz Lietuvas robežai un Vidzemē pa autoceļu Smiltene-Gulbene (P27) no Taurēm līdz Gulbenei.

Sestdien, 14.maijā, riteņbraukšanas sacensības norisināsies Ķeipenes, Zaubes un Taurupes apkārtnē Vidzemē, kā arī Kuldīgas un Alsungas apkārtnē Kurzemē, tur uz atsevišķiem autoceļiem iespējami satiksmes ierobežojumi.

LVC informē, ka Jelgavas šosejas (A8) posmā no Rīgas līdz Jaunolainei satiksme abos virzienos organizēta pa vienu brauktuvi, katrā virzienā viena braukšanas josla. Ātrums šajā posmā ierobežots līdz 50 un 70 kilometriem stundā (km/h), posma šķērsošanai nepieciešamas 20-45 minūtes.

Ventspils šosejas (A10) posmā no Kūdras līdz Smārdes pagriezienam līdz piecos posmos satiksmi regulē luksofori vai satiksmes regulētāji. Ātruma ierobežojums 50 un 70 km/h, platuma ierobežojums - 3,25 metri, paredzamais remontposma šķērsošanas laiks 50 minūtes. Lai apbrauktu remontdarbu posmu, LVC aicina izmantot alternatīvo maršrutu pa Liepājas šoseju un autoceļu Jelgava (Tušķi)-Tukums (P98).

Autoceļa Jēkabpils-Rēzekne-Ludza-Krievijas robeža (Terehova) (A12) posma no Nirzas līdz Ploskiem satiksmi regulē ar luksoforiem vai priekšrocības ceļazīmēm līdz divos posmos. Ātruma ierobežojums 50 un 70 km/h, paredzamais posma šķērsošanas laiks ir 15 minūtes.

Bet autoceļa Krievijas robeža (Grebņeva)-Rēzekne-Daugavpils-Lietuvas robeža (Medumi) (A13) posmā no krustojuma ar autoceļu Ostrova-Vīgantu stacija (V684) līdz Višķu stacijai ir viens ar luksoforu regulēts posms, ātruma ierobežojums 50 un 70 km/h, paredzamais remontposma šķērsošanas laiks 20 minūtes.

Autoceļa Rīga-Ērgļi (P4) posmā no Rīgas apvedceļa (A5) līdz pagriezienam uz Tīnūžiem līdz septiņiem luksoforu posmiem, ātrums ierobežots līdz 50 un 70 km/h, posma šķērsošanas laiks - stunda un 40 minūtes. Posmu iespējams apbraukt pa autoceļu Inčukalns-Ropaži-Ikšķile (P10) un Ulbroka-Ogre (P5).

Savukārt autoceļa Smiltene-Gulbene (P27) posmā no Taurēm līdz Gulbenei ir līdz sešiem luksoforu posmiem, ātruma ierobežojums 50 un 70 km/h, posma šķērsošanas nepieciešama stunda.

Autoceļa Butnāri-Saldus-Ezere (P105) posmā no Kursīšiem līdz Lietuvas robežai ir četri luksoforu posmi, braukšanas ātruma ierobežojums darbu vietā - 50 km/h, platuma ierobežojums 2,75 metri. Paredzamais remontposma šķērsošanas laiks - stunda.

Autoceļa Pļaviņas-Madona-Gulbene (P37) posmā no Madonas līdz Dzelzavai ir divi ar luksoforu regulēti posmi, ātruma ierobežojums 50 un 70 km/h, paredzamais remontposma šķērsošanas laiks - 40 minūtes.

Bet autoceļa Jaunkalsnava-Lubāna (P82) posmā no Ļaudonas līdz krustojumam ar autoceļu Krāslava-Preiļi-Madona (P62) ir trīs luksoforu posmi, ātruma ierobežojums 50 un 70 km/h, paredzamais būvobjekta šķērsošanas laiks 30 minūtes. Satiksmei slēgts tilts pār Kuju, slēgtā posma apbraukšana iespējama pa autoceļu Ļaudona-Mūrnieki (V902) un Brīvības ielu Ļaudonā.

Arī autoceļa Balvi-Kapūne (P47) posmā no Balviem līdz Medņiem ir trīs luksoforu posmi, ātruma ierobežojums 50 un 70 km/h. Paredzamais remontposma šķērsošanas laiks - 30 minūtes. Posmā notiek arī Vārnienes tilta pārbūve, satiksme organizēta pa pagaidu tiltu ar luksoforiem, ātruma ierobežojums - 30 km/h.

Autoceļa Inčukalns-Ropaži-Ikšķile (P10) posmā no Vidzemes šosejas līdz Inčukalnam ir līdz diviem luksoforu posmiem, ātruma ierobežojums 50 un 70 km/h, remontposma šķērsošanas laiks 20 minūtes.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 10 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē