Raidieraksts: Pārejai uz vietējiem energoresursiem vajadzīgi politiski lēmumi Ziņas

Raidieraksts: Pārejai uz vietējiem energoresursiem vajadzīgi politiski lēmumi

Trešdiena, 27 aprīlī, 2022

Gan ēku energoefektivitātes straujākai celšanai, gan pārejai no Krievijas gāzes uz vietējiem energoresursiem pirmām kārtām svarīgākie ir politiski lēmumi. Tā Latvijas Būvnieku asociācijas (LBA) 7.raidierakstā jeb podcast Celtnis 3D Nr.7 uzsvēra trīs jomas praktiķi un eksperti.

 

Rīgas Tehniskās universitātes profesors Anatolijs Borodiņecs, kurš pēta ēku renovāciju, secināja, ka tas Latvijā līdz šim ritējis lēni un nereti ar mazāku efektu, nekā būtu sasniedzams optimāli. Albau zīmola Collomix pārstāvis Gatis Petrovs aicināja valsts iestādes vairāk ieguldīt sabiedrības izglītošanā, jo izpratne par enerģijas taupīšanu daudziem joprojām ir niecīga. Savukārt energoauditors un ēku tehniskais eksperts Sandris Liepiņš, Latvijas Lauksaimniecības universitātes Vides un būvzinātņu fakultātes lektors, norādīja, ka pāreja no Krievijas gāzes uz citiem energoresursiem jāsāk ar politskiem lēmumiem, gan izmantojot alternatīvus piegādes avotus, gan atbalstot lokālā enerģijas ražošanas tīkla attīstību.

 

LBA raidieraksts tapis sadarbībā ar kompāniju Kiilto Pro un uzņēmuma Albau zīmolu Collomix. Moderatore – žurnāliste Antra Ērgle.

 

Buvinzenieru Savieniba @latvijas_buvinzenieru_savienba
https://www.m.buvbaze.lv/latvijas_buvinzenieru_savienba/
3 gadi 6 mēnešu 22 dienas portālā
Bija online 16 oktobrī 11:56
Meklētājs būvniecības nozarē