Notiks eksporta forums Ziņas

Notiks eksporta forums "Born Global 2022

Trešdiena, 20 aprīlī, 2022

Lai palīdzētu Latvijas eksportējošajiem uzņēmumiem stāties pretī pašreizējās ģeopolitiskās situācijas radītajiem izaicinājumiem, šodien Rīgā notiks eksporta forums "Born Global 2022", aģentūru LETA informēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA).

Forumu organizē LIAA sadarbībā ar Latvijas eksportētāju asociāciju "The Red Jackets" un inovāciju vadības uzņēmumu "Helve".

Foruma mērķis ir savest kopā Latvijas eksportējošos uzņēmumus un dažādu nozaru valsts iestāžu un organizāciju ekspertus, lai kopīgi analizētu lielākos izaicinājumus, veidotu ciešāku sadarbību un meklētu jaunas pieejas turpmākās eksporta attīstības šķēršļu pārvarēšanai.

Eksporta forumā tiks meklētas atbildes uz jautājumiem - kā uzņēmumiem pārorientēties uz citiem eksporta tirgiem, kā nodrošināt alternatīvas izejvielu piegādes, kā risināt loģistikas izaicinājumus un veidot Latvijā konkurētspējīgu uzņēmējdarbības vidi sadarbībā ar valsts un pašvaldību institūcijām.

Foruma programma tiek veidota diskusiju veidā piecos galvenajos virzienos - biznesa vide eksportspējai, cilvēkkapitāls, finanšu pieejamība uzņēmumiem un inovācijas. Diskusijās piedalīsies Latvijas eksportētāji, tostarp no "Balticovo", "Kinetics, "Latvijas mobilā telefona", "Printful", "Primekss", "Rāmkalni", "Smatlynx", "Light Guide Optics", kā arī pārstāvji no Ekonomikas ministrijas, LIAA, Latvijas Bankas un "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"".

Eksporta forums "Born Global 2022" notiks no plkst.10 līdz 17 viesnīcā "Grand Poet Hotel". Dalība forumā ir bez maksas. Pasākuma tiešraidei varēs sekot līdzi arī attālināti.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē