SEB Investment Management ieguldīs vairāk nekā 30 miljonus eiro ilgtspējīgas mežsaimniecības attīstībā Latvijā Ziņas

SEB Investment Management ieguldīs vairāk nekā 30 miljonus eiro ilgtspējīgas mežsaimniecības attīstībā Latvijā

Pirmdiena, 28 martā, 2022

 SEB grupas ieguldījumu pārvaldes sabiedrība "SEB Investment Management" ieguldīs vairāk nekā 30 miljonus eiro  "SG Capital" fondā "SG Capital Partners Sustainable Forest and Land Fund", kas investēs ilgtspējīgas mežsaimniecības attīstībā Latvijā, aģentūru LETA informēja "SEB Investment Management" pārstāvji.

Fonds darbību sāka trešdien, 23.martā.

"SEB Investment Management" valdes priekšsēdētājs Jānis Rozenfelds skaidro, ka investīcijas jaunajā fondā dos iespēju "SEB Investment Management" pensiju otrā un trešā līmeņa klientiem ieguldīt ne tikai ilgtspējīgi, bet arī vietējā ekonomikā.

Rozenfelds paredz, ka nākotnē šāda veida ieguldījumu apmērs turpinās palielināties.

Paredzēts, ka jaunais fonds sākotnēji atbildīs Eiropas Savienības regulas par informācijas atklāšanu, kas saistīta ar ilgtspēju, finanšu pakalpojumu nozarē klasifikācijas astotajam pantam, kas paredz, ka tiek veikti ilgtspējīgi ieguldījumi, taču tas nav fonda vienīgais mērķis. Savukārt ilgtermiņā plānots fondu padarīt atbilstošu klasifikācijas devītajam pantam, kas nosaka, ka ilgtspējīgi ieguldījumi ir galvenais ieguldījumu mērķis.

Rozenfelds piebilst, ka jau šobrīd SEB pensiju otrā līmeņa un pensiju trešā līmeņa plānu ilgtspējīgu ieguldījumu apmērs pārsniedz 907 miljonus eiro.

Jau ziņots, ka no 2022.gada 1.janvāra "SEB Life and Pension Baltic" ir ieguldījumu pārvaldes sabiedrības "SEB Investment Management" un "SEB atklātā pensiju fonda" īpašnieks.

"SEB Life and Pension Baltic" ir Eiropas uzņēmums, kas reģistrēts Latvijā un darbojas arī Igaunijā un Lietuvā. Visas tā akcijas pieder Zviedrijas "SEB Life and Pension Holding", kas ir daļa no SEB grupas. "SEB Life and Pension Baltic" galvenie darbības virzieni ir ilgtermiņa uzkrājumi un dzīvības apdrošināšana, tostarp personīgo un grupu riska apdrošināšana.

"SG Capital" ir Baltijas komerciālā nekustamā īpašuma ieguldījumu pārvaldnieks ar uzsvaru uz investīciju ilgtspēju. "SG Capital" dibināts 2016.gadā, tā klienti ir institucionālie ieguldītāji Baltijas reģionā. "SG Capital" partneri ir Harijs Švarcs un Pēteris Grieze.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē