Efektīvi saules paneļa stiprinājumi - SOPRASOLAR Aktuālie padomi

Efektīvi saules paneļa stiprinājumi - SOPRASOLAR

Otrdiena, 7 decembrī, 2021

Lai arī terminu “saules panelis” es ilgstoši turēju savā fantāziju krātuvē, tad 2020. gads pierādīja, ka tā vairs nav tikai fantāzija. Saules enerģija ir vērtīgs potenciāls, tās ieguve un apguve būtu jāapgūst katram un pavisam noteikti, tā ir šīs dienas tehnoloģija. 

 

Šajā rakstā vēlos padalīties ar to, kas balsta šo risinājumu. Zvaigznēm ir Milda, satversmei ir tauta un saules paneļiem ir pieejams kas inovatīvs un manā uztverē vērtīgs risinājums - SOPRASOLAR no SOPREMA. 




Kas ir SOPRASOLAR?

 

SOPRASOLAR ir saules paneļu balsti, kuri ir piemēroti bitumena, PVC vai TPO jumta segumiem un to uzstādīšanai nav nepieciešama urbšana vai balastēšana, kā arī, šis risinājums nerada nevajadzīgas slodzes.


 

SOPRASOLAR tehnoloģiskie risinājumi ir pazīstami kopš 2008. gada. Šo gadu laikā ir realizēti vairāk nekā 4000 projekti visā pasaulē. 



SOPRASOLAR risinājumu var izmantot uz jebkuras nesošās konstrukcijas (betons, metāls vai koks) un jebkura SOPREMA bitumena, PVC vai TPO jumta seguma. To veido balsts ar bitumena, PVC vai TPO materiāla atloku. Sistēmas komponentes ļauj izvietotsaules paneļus horizontāli ar 0°, vai arī ar slīpumu 10°.

Kādi ir SOPRASOLAR ieguvumi ?


     - saules panelis + SOPRASOLAR balsts = aptuveni 15kg/m2. Ierasto 40-50kg/m2 vietā. Dažādos projektos ir nācies saskarties pat ar 100kg/m2 svaru. Lieki piebilst, cik ļoti šis risinājums palīdz atslogot jebkuru konstrukciju. Kā arī mūsu SOPRASOLAR sistēmai ir veikti vairāk nekā 30 vēja testi un līdz šim reģistrēti 0 incidenti. 

      - garantēta hidroizolācija. Lai iestrādātu šo risinājumu nav nepieciešami metāla stieņi, balasts, vai urbšana jumta segumā, tādejādi izvairoties no termiskiem tiltiem vai noplūdes riskiem. 

     
     - vienkārša uzstādīšana. Viena balsta uzstādīšana prasa 1 minūti. 


     - vienkārša apkope. Savā pieredzē ir nācies saskarties, ka uzstādītie balasti ne tikai sabojā jumta segumu, bet arī neļauj normāli drenēt ūdenim. Kā arī to apkope ir sareģīta un laikietilpīga. Šis risinājums atrisina visu iepriekš minēto. 

     - iespējams uzstādīt uz jauna vai renovēta jumta. SOPREMA piedāvā mūsdienām aktuālus un inovatīvus hidroizlācijas risinājumus tieši jumtiem. Projekts var iegūt pilnvērtīgu sistēmas risinājumu no viena ražotāja. 


     - izklājuma aprēķināšana. Lai nekļūdīgi iestrādātu balstu, SOPREMA piedāvā aprēķināt precīzu izklājumu. Tas ļaus precīzi saplānot nepieciešamā materiāla apjomu un būvniekam nekļūdīgi veikt iestrādes darbus. 
     

SOPRASOLAR lepojas ar iekļaušanu SOLAR IMPULSE FOUNDATION saimē. Solar Impulse fonds apkopo 1000 pasaules risinājumus un tā mērķis ir saistīt vides aizsardzību ar risinājumu ilgtspēju, lai parādītu, ka ir pieejami inovatīvi risinājumi tīrai ekonomikas izaugsmei.


Man šķiet, ka ieguvumu un vērtības ir vairāk, nekā gaidījāt raksta sākumā. Reizēm lielākā inovācija ir tieši risinājuma vienkāršība, kas arī raksturo SOPRASOLAR risinājumu. Ja vēlies detalizētāk noskaidrot par šo risinājumu, aicināšu sazināties privāti rakstot MMS/SMS/WHATSAPP uz +371 28441644 vai e-pastu andrejs@izolacijas.lv 

Detalizētāk par risinājumu var iepazīties mūsu mājas lapā: https://www.izolacijas.lv/saules-panelu-stiprinajumi 


Andrejs Siliņš Daiņa dēls


Andrejs Siliņš @andrejssilins
https://www.m.buvbaze.lv/andrejssilins/
2 gadi 9 mēnešu portālā
Bija online 05 februārī 11:30
Meklētājs būvniecības nozarē