East Capital Real Estate Fund IV iegādājas jaunuzceltu biroju ēku Viļņas centrālajā biznesa rajonā Ziņas

East Capital Real Estate Fund IV iegādājas jaunuzceltu biroju ēku Viļņas centrālajā biznesa rajonā

Trešdiena, 24 novembrī, 2021

Fonds East Capital Real Estate Fund IV parakstījis līgumu par jaunizbūvētā piecstāvu biznesa centra Naujasis Skansenas Ž iegādi, ko plānots pilnībā pabeigt līdz šī gada beigām.

Iznomājamā biznesa centra platība ir 7550 m2, un tas atrodas Viļņas centrālajā biznesa rajonā (CBD) - "New Skansenas" kvartālā, kas strauji aug un attīstās. 70% no īpašuma jau ir iznomāti. Par projekta pirmo un lielāko nomnieku kļuva ASV programmēšanas pakalpojumu uzņēmums DevBridge, kas ir viens no desmit lielākajiem IT un tehnoloģiju nozares uzņēmumiem Lietuvā. Biznesa centra pirmā stāva komerctelpās atradīsies arī restorāns iLunch un interjera dekoru veikals Shishi.

Madis Raidma, East Capital Real Estate izpilddirektors, komentē: "Šī projekta iegādes un iznomāšanas procesā esam ļoti priecīgi sadarboties ar YIT, kas ir viens no profesionālākajiem attīstītājiem reģionā. Gan YIT, gan East Capital koncentrējas uz augstu būvniecības kvalitāti un augstiem vides ilgtspējības standartiem. Naujasis Skansenas Ž biznesa centrs ir lielisks papildinājums augošajam East Capital Real Estate Fund IV nekustamā īpašuma portfelim. Īpašs gandarījums ir par šī biznesa centra tuvumu un savienojamību ar CBD teritoriju, kā arī par augsto būvniecības kvalitāti un nomas maksas pieejamību."

"Pandēmija nemazināja vajadzību pēc kvalitatīvām biroja telpām pievilcīgos pilsētu rajonos, bet drīzāk mudināja nomniekus pievērst vēl lielāku uzmanību darba vides drošībai, ērtībām un telpu pielāgojamībai dažādiem darba modeļiem. Biznesa centrs Žalgirio ielā tika veidots, ņemot vērā visus šos kritērijus, tāpēc tas drīz vien ieinteresēja gan nomniekus, gan investorus. Objekts ir izstrādāts ar mērķi radīt vērtību un piesaistīt nomniekus. Mēs esam ļoti apmierināti ar raito procesu virzību un rezultātu," saka Kestutis Vanags, YIT Lietuva vadītājs.

Mūsdienīgs biznesa centrs ar A+ energoefektivitāti, kura būvniecība tuvojas noslēgumam, ir veidots saskaņā ar BREEAM ilgtspējas sertifikācijas prasībām. Tajā ir mūsdienīgi inženiertehniskie risinājumi ēku efektivitātes un komforta nodrošināšanai, piemēram, augstas efektivitātes ventilācija ar mitrināšanu un klimata kontroles sistēma. Biznesa centra telpas atbilst arī augstiem akustiskā komforta parametriem.

No pircēja puses darījumu konsultējuši Walless un Projector.

East Capital Real Estate IV investīcijas uzsāka 2020.gada aprīlī, un tas ir East Capital Real Estate ceturtais fonds, kas koncentrējas uz īpašumiem Baltijā un Centrāleiropā. Fonda mērķis ir ieguldījumi augstas kvalitātes komerciālos īpašumos, galvenokārt biroju un loģistikas segmentos. Fonds, kas jau ir guvis lielu interesi no Eiropas investoru puses, šobrīd pārvalda 90 miljonus eiro un plāno ieguldīt vismaz 400 miljonus eiro, orientējoties tikai uz institucionālajiem investoriem. East Capital Real Estate komanda darbojas Stokholmā, Tallinā, Rīgā un Viļņā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē