Risinājumi ēku renovācijai to siltinot ar Kingspan siltumizolāciju Aktuālie padomi

Risinājumi ēku renovācijai to siltinot ar Kingspan siltumizolāciju

Piektdiena, 5 novembrī, 2021

LESS IS MORE* jeb īstā siltumizolācijas materiāla izvēle! 
Ēkas renovācija ir process, kam vismaz reizi dzīvē jānotiek ikkatrā mājā, un viens no svarīgākajiem posmiem mājas atjaunošanā ir siltināšana. Lai uzlabotu ēkas siltumnoturību, siltināšanas process var būt visai sarežģīts – sienas, jumtu un grīdas konstrukcijās var rasties sabiezinājumi, kas savukārt var nākt komplektā ar noēnojumiem (mazāk dabiskās dienasgaismas telpās), samazinātu iekšējo kvadratūru un balkonus, kā arī jumta pagarinājumiem vai pārbūvi. Taču modernās tehnoloģijas ir attīstījušās tiktāl, ka pat izaicinošos apstākļos ir iespējams uzstādīt pietiekamus siltumizolācijas slāņus un izdarīt to ar pēc iespējas plānāku biezumu.
Trīs būtiskākās siltināmās ēkas daļas ir jumts, sienas un grīda, kuru siltināšanā izmanto gan tradicionāli zināmākus siltumizolācijas materiālus kā vati (akmensvati, minerālvati) un putuplastu (EPS, XPS), gan arī jaunākās paaudzes risinājumus - fenolisko putu un PIR (poliuretānu – poliizocianurātu) siltumizolāciju loksnēs, kas ar mazākiem slāņu biezumiem var sasniegt tādu pašu siltumnoturību kā vates/putuplasta gadījumā. Tas nozīmē, ka 20 – 30 cm bieza slāņa vietā pietiek ar gandrīz uz pusi plānāku materiālu, turklāt tas nodrošina augstu spiedes izturību, vieglumu, ērtu un ātru montāžu, kā arī tam piemīt lieliskas mitruma īpašības, kas katram produktam piemērotas konkrētam izmantošanas veidam un vietai. 
Lai nosiltinātu ēku pilnībā, komplicēti risinājumi nepieciešami dažādām mājas daļām – sienu siltināšanai no ārpuses vai iekšpuses, plakano un slīpo jumtu konstrukcijām, kā arī grīdai un jumta terasēm, turklāt procesa laikā jāievēro attiecīgie būvnormatīvi un to siltumnoturības normas.
Lai neapmaldītos plašajā tirgus piedāvājumā un saprastu, ko iespējams izvēlēties, lai maksimāli saglabātu esošos konstrukciju biezumus, to pārlieku nesabiezinot ar biezu siltumizolāciju, vai projektā nav iespējams izmantot biezākus siltumizolācijas slāņus, aicinām iepazīties ar Kingspan siltumizolācijas pārdošanas vadītāja Latvijā Reiņa Neļķes sagatavoto rakstu par ēku siltināšanu – padomiem, ieteikumiem, risinājumiem un salīdzinājumiem.
* - mazāk ir vairāk (no angļu val.), teicis arhitekts Ludwig Mies van der Rohe


Pilns raksts pieejams šeit: https://bit.ly/2Yjf302
Sīkāka informācija un brošūra par renovāciju pieejama šeit: https://bit.ly/3BZiuqB

Reinis Neļķe @reinis_nelke
Kingspan Insulation pārdošanas vadītājs Latvijā
5 gadu 6 mēnešu 1 diena portālā
Bija online 27 martā 17:15
Meklētājs būvniecības nozarē