Energo analītika - jauns patēriņa analīzes rīks Elektrum biznesa klientiem Ziņas

Energo analītika - jauns patēriņa analīzes rīks Elektrum biznesa klientiem

Ceturtdiena, 4 novembrī, 2021

Laikā, kad elektroenerģijas cenas sasniegušas rekordlielas atzīmes, ilgtspējīgai biznesa vadībai kā nekad ir svarīgi saprast, vai elektroenerģija tiek patērēta efektīvi. Te talkā nāk Elektrum jaunais patēriņa analīzes rīks – Energo analītika!

Lai enerģiju pārvaldītu efektīvi, ir jāzina, kur un kad tā tiek patērēta, jāspēj salīdzināt patēriņu gan ilgtermiņā, gan arī operatīvi atskatīties uz vakardienu, saskatīt tendences, atmaskot "enerģijas zagļus" un pieņemt pareizus, datos balstītus lēmumus. 


Energo analītika sniedz visas šīs iespējas, piedāvājot Elektrum biznesa klientiem patstāvīgi veidot dažāda veida atskaites, atlasot viņiem svarīgus datus. Atverot rīku, klients redzēs datus par sava uzņēmuma vienu vai vairākiem objektiem līdz pat iepriekšējai dienai, kā arī varēs apskatīt tos detalizēti un salīdzināt pa periodiem vai savā starpā.


Kā uzsver Elektrum klientu piedāvājumu attīstības vadītājs Lauris Džeriņš, rīks būs īpaši noderīgs uzņēmumiem ar vairākiem objektiem: "Energo analītika ir pieejama visiem Elektrum portāla autorizētajiem juridiskajiem klientiem bez maksas. Te klients var sekot līdzi savu objektu patēriņa dinamikai, salīdzināt to starp objektiem, plānot budžetu, savlaicīgi pamanīt neraksturīgi lielu patēriņu un, balstoties uz iegūtajiem datiem, veikt savas saimniecības patēriņa sakārtošanu – efektivizēšanu vai iekārtu bojājumu novēršanu. Būtisks ieguvums ir tāds, ka mūsu biznesa klienti, kuru pārvaldībā ir vairāki uzņēmumi, nu spēs salīdzināt objektus vienuviet, vienā tabulā un vienā grafikā. Klientiem pavērsies līdz šim neredzēts skats uz viņu objektu enerģijas patēriņu, un es ticu, ka daudzi spēs to izmantot savā labā."


Ar šo rīka attīstība nebeidzas – nākotnē plānots pievienot arī NordPool biržas cenas, dabasgāzes patēriņa datus, kā arī enerģijas ražošanas datus no saules paneļiem, padarot Energo analītiku par neaizstājamu palīgu enerģijas jautājumos katrā uzņēmumā.

Ilze Balcerbule @user_3213148
https://www.m.buvbaze.lv/user_3213148/
5 gadu 9 mēnešu 14 dienu portālā
Bija online 17 aprīlī 19:42
Meklētājs būvniecības nozarē