Pilnībā atjaunotā un rekonstruētā Hoffmann Rezidence papildina premium segmenta dzīvokļu piedāvājumu Rīgā Ziņas

Pilnībā atjaunotā un rekonstruētā Hoffmann Rezidence papildina premium segmenta dzīvokļu piedāvājumu Rīgā

Ceturtdiena, 28 oktobrī, 2021

Latviešu arhitekta Vilhelma Hofmaņa nams Klīversalā, Kuģu ielā 13 piedzīvojis pārmaiņas, kļūstot par pilnībā atjaunotu un rekonstruētu dzīvojamo namu ar 60 dzīvokļiem. Lai gan ēkai ir īpaša vēsturiskā vērtība un tās atjaunošanā izmantoti augstas klases risinājumi, iekļaujot projektu premium klases dzīvokļu segmentā, dzīvokļi pircējiem ir pieejami gan optimālas cenas, gan platības ziņā. Projekta kopējais investīciju apjoms sasniedza 10 miljonus eiro.

20. gs. sākumā būvētajā neorenesanses stila namā pieejami piecdesmit 1 - 4 istabu dzīvokļi ar funkcionāliem plānojumiem un mūsdienu pilsētniekam atbilstošām platībām. Nama piektajā stāvā tiks izbūvēti septiņi plaši augšstāva apartamenti jeb penthouse dzīvokļi, kā arī trīs pārveidoti bēniņu apartamenti jeb lofti, kur varēs izbaudīt ekskluzīvo skatu uz Vecrīgas torņiem.

"Hofmann Rezidence" dzīvokļu apdarē izmantoti tikai augstas kvalitātes materiāli. Pašlaik namā pieejami arī divi parauga jeb demo dzīvokļi, kurus, ievērojot epidemioloģiskos drošības noteikumus, iespējams aplūkot arī klātienē. Viens no demo dzīvokļiem veidots pašlaik ļoti pieprasītajā klasiski skandināviskajā stilā, savukārt otrs ir krāšņāks un vairāk atbilst prestige jeb premium klasei. Apskatei pieejamo demo dzīvokļu apdarē izmantoti tādi augstvērtīgi materiāli kā itāļu "Terazzo" flīzes, vācu ražotāja "Hansgrohe" kolekcijas "Axor" santehnika, vācu ozola koka parkets, trīs stiklu pakešu logi ar augstas skaņas un siltumizolācijas koeficientu no "ARBO Windows".

Mājokļa būvniecības un atjaunošanas procesā nozīmīga lomu piešķirta mūsdienu tehnoloģijām un to integrēšanai dzīvokļos. "Hoffmann Rezidence" dzīvokļos uzstādītas gaisa rekuperācijas sistēmas - autonoma ventilācija, kas telpās nodrošina kontrolētu svaigā gaisa plūsmu bez nepieciešamības lieku reizi atvērt logus un zaudēt telpās esošo siltumu. Šāds risinājums būtiski samazina apkures izmaksas. Tāpat izmaksu kontrolei un ikdienas jautājumu ērtākai un ātrākai risināšanai izstrādāta īpaša apsaimniekošanas aplikācija. Namā Kuģu ielā 13 iedzīvotāju ērtībām ir koka pakešu logi, augstie griesti, mūsdienīgs lifts, sešas privātas garāžas cokolstāvā, slēdzama velonovietne un individuālas noliktavas telpas cokolstāvā.

"Lai arī premium klases dzīvokļu tirgus Rīgā ir stabils, pēdējā laikā vērojama pieaugoša tendence, ka pircēji arvien biežāk novērtē augstas kvalitātes apdari un iegādājas tieši premium dzīvokļus. Statistikas dati liecina, ka, salīdzinot 2021.gada pirmā pusgada datus ar attiecīgo periodu 2020.gadā, premium dzīvokļu segments Rīgā ir pieaudzis par 33%, vidējai premium dzīvokļa cenai sasniedzot 242 000 eiro. Tostarp interesanti, ka premium dzīvokļiem cenu kategorijā no 300 000 līdz 500 000 eiro darījumu apjoms 2021.gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, ir pat dubultojies. Vērojot pieprasījuma dinamiku, "Hoffmann Rezidence" projektā potenciālajiem pircējiem sniedzam iespēju iegādāties premium segmenta dzīvokli Rīgas vēsturiskajā centrā ar papildu pievienoto vērtību - labāko skatu visā pilsētā, Vecrīgas torņu panorāmu," norāda "VILIA" vadītājs un līdzdibinātājs Edgars Ivanovs.

"Hoffmann Rezidence" projekts tika uzsākts 2019.gada septembrī. Fasādes atjaunošana noslēdzās 2021.gada rudenī, pašlaik tiek veikti iekšdarbi. Būvdarbi tiks pabeigti 2022.gadā. 50 dzīvokļi, 3 lofti un 7 piektā stāva penthouse apartamenti ar skaistu skatu uz Daugavu kopā veido 3240 m2 dzīvojamo platību. Projekta kopējais investīciju apjoms ir 10 miljoni eiro.

Pašlaik "VILIA" strādā pie četru nekustamā īpašuma objektu attīstības Rīgā. Kuģu ielā notiek "Hoffmann Rezidence" dzīvojamās ēkas rekonstrukcija, savukārt Dainas ielā iecerēts izveidot Rīgā lielāko mūsdienīgu augstas kvalitātes īres dzīvokļu namu ar 114 dzīvokļiem. Kādreizējo telefona centrāles ēku Krišjāņa Barona ielā 69, kas šobrīd pārtop biroju ēkā "Hallo", 2022.gada pavasarī jau plānots nodot ekspluatācijā. Savukārt Lubānas ielā vairāk nekā trīs hektāru zemes platībā iecerēts izveidot Rīgā lielāko biroju un noliktavu jeb stock office kompleksu, kur apvienotas tirdzniecības platības, biroja un noliktavu telpas ar kopējo iznomājamo platību 13 500 m2. Visu četru projektu kopējās investīcijas pārsniedz 40 miljonus eiro, un 2022.gadā investīciju portfeli plānots dubultot.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 3 mēneši 10 dienu portālā
Bija online pirms 1 stundas
Meklētājs būvniecības nozarē