Norisināsies hakatons par Daugavas krastmalas attīstīšanu Rīgā Ziņas

Norisināsies hakatons par Daugavas krastmalas attīstīšanu Rīgā

Trešdiena, 29 septembrī, 2021

Šodien un rīt notiks ikgadējais pilsētplānošanas pasākums "MadCity Rīga 2021", kura laikā ap 100 dalībnieku sacentīsies ar savām idejām, kā Rīgas Daugavmalu izveidot par interesantāko Ziemeļeiropā, aģentūru LETA informēja pilsētplānotājs Neils Balgalis.

"Tikai kopā mēs varam iekustināt labas pārmaiņas savā pilsētā un Daugavmalu iekārtot nevis tā, kā redzēts Parīzē vai Stokholmā, bet vēl labāk - kā Rīgā," uzsver Balgalis.

Viņš norādīja, ka šogad netiek sākts no "baltas lapas". Veikti priekšdarbi - iedzīvotāju ideju konkurss, kurā uzvarēja Saulrieta vērošanas tribīņu ideja, notikusi arī redzējumu prezentācija par to, kāda varētu būt iedzīvotāju mobilitāte Rīgā pēc diviem, pieciem vai desmit gadiem. 

Hakatona mērķis ir izveidot daudz plašāku praktisku rīcības plānu. Izveidot "mazo soļu stratēģiju" nākamajiem pieciem gadiem un izveidojot saikni ar lielajiem infrastruktūras projektiem - "Rail Baltica" Vanšu tilts, Mūkusalas promenāde, Austrumu maģistrāles, Rīgas centrāltirgus.

Pasākumā piedalīsies 39 uzņēmumi, tostarp arī valsts un pašvaldību uzņēmumi. Pasākumā piedalīsies iedzīvotāji un speciālisti no dažādām iestādēm un viedokļu "burbuļiem", zinātnieki, uzņēmēji, attīstītāji, baņķieri, ierēdņi, informācijas tehnoloģiju speciālisti, dabas draugi, arhitekti, inženieri, mākslinieki un politiķi, lai kopīgi meklētu risinājumus un apkopotu interesantākās idejas. 

Klātienē, atbilstoši valstī noteiktajiem drošības pasākumiem, var piedalīties līdz 250 klausītāju. Sekot lekcijām varēs arī "LMT Straume" tiešraidē, kā arī "MAD City" mājvietā sociālajā tīklā "Facebook".

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 3 mēneši 25 dienu portālā
Bija online 26 maijā 20:04
Meklētājs būvniecības nozarē