Luminor banka rīkos Mājokļu tirdziņu par īpašuma iegādes un būvniecības jautājumiem Ziņas

Luminor banka rīkos Mājokļu tirdziņu par īpašuma iegādes un būvniecības jautājumiem

Piektdiena, 24 septembrī, 2021

25.septembrī, Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā notiks "Luminor" bankas rīkots "Mājokļu tirdziņš", kur apmeklētāji varēs uzzināt praktisku un noderīgu informāciju par mājokļu tirgu, iegādi un būvniecību, aģentūrai LETA pavēstīja bankas pārstāvji.

Pasākuma laikā būs pieejamas bezmaksas konsultācijas un notiks diskusijas, kurās piedalīsies bankas eksperti un nekustamā īpašuma tirgus dalībnieki, informējot par jaunākajām tendencēm mājokļu tirgū, būvniecības aktualitātēm, finansējuma iespējām. Pasākums notiks no plkst.10.30 līdz 15.

Diskusijā "Mājokļu cenas: gaidāms pieaugums vai kritums?" eksperti spriedīs, kā augošais pieprasījums ietekmēs mājokļu cenas, un vai tuvākajos gados gaidāms to pieaugums vai kritums. 

Savukārt sarunā "Pirkt vai īrēt - mājokļu tirgus iespējas?" tās dalībnieki vērtēs, kad iegādāties savu mājokli, bet kādos gadījumos tomēr izvēlēties dzīvesvietu īrēt. Tāpat eksperti informēs, kāds šobrīd ir nekustamo īpašumu iegādes un īres tirgus.

"Luminor" izsniegto mājokļa kredītu apjoms pusgada lakā sasniedzis pērn visa gada laikā izsniegto kredītu apjomu. Iedzīvotāju interese par savas dzīvesvietas iegādi šobrīd esot augsta, tādēļ pasākumā plānots informēt par praktiskiem un biežāk uzdotiem jautājumiem, kas rodas, lemjot par mājokļa pirkšanu.

"Luminor" iedzīvotāju aptauja rāda, ka 40% cilvēku, kuri vēlētos iegādāties savu mājokli, saskaras ar grūtībām segt pirmo iemaksu, tāpēc diskusijā "Pirmā iemaksa mājokļa iegādei: finansējuma iespējas un valsts atbalsts" eksperti ar praktiskiem piemēriem skaidros, kādas finansēšanas iespējas un valsts atbalsts pieejamas dažādām iedzīvotāju grupām.

Savukārt sarunā "Privātmāju tirgus tendences. Cenas: būvēt vai pirkt gatavu?" tiks runāts par šobrīd populārākajām privātmāju būvniecības vietām, izvēlēto lielumu, celtniecības izmaksām un citiem jautājumiem. "Luminor" bankas novērojumi liecina, ka arvien vairāk cilvēku vēlas būvēt māju, un aptuveni 15% no bankas izsniegtajiem hipotekārajiem kredītiem ir tieši privātmāju būvniecībai.

Diskusijās piedalīsies "Luminor" ekonomists Pēteris Strautiņš, "Luminor" mājokļu kreditēšanas eksperts Kaspars Sausais, "Latio" Mājokļu tirdzniecības nodaļas vadītāja Evija Dzenīte, "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" Privātpersonu garantiju daļas vadītājs Andris Veismanis, "Domuss" pārdošanas speciālists Jānis Ozols, kā arī pasākumu dekoratore, SIA "Love letters" valdes locekle Dagnija Rajecka ar pieredzes stāstu.

Pasākums ir bezmaksas un būs pieejams ikvienam interesentam. Lai saņemtu ielūgumu uz pasākumu un ieeju Botāniskā dārza teritorijā, ir iepriekš jāpiesakās "Luminor". Ar vienu ielūgumu pasākumu varēs apmeklēt visa ģimene.

Pasākumā ieeja būs tikai ar derīgu Covid-19 sertifikātu zaļajā režīmā. Bērniem līdz 12 gadu vecumam Covid-19 sertifikāts nav nepieciešams, bet bērniem no 12 gadu vecuma ieeja ir ar derīgu Covid-19 sertifikātu dzeltenajā režīmā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē