Godinās Energoefektīvākā ēka Latvijā 2021 laureātus Ziņas

Godinās Energoefektīvākā ēka Latvijā 2021 laureātus

Otrdiena, 21 septembrī, 2021

Konkursa Energoefektīvākā ēka Latvijā 2021 žūrija pabeigusi šī gada konkursā iesniegto projektu vērtēšanu un laureātus sveiks noslēguma pasākumā ceturtdien, 23.septembrī, pulksten 15, informē Ekonomikas ministrija.

 

Pasākums notiks mūzikas un drāmas telpā Oratario, Sporta ielā 2, Rīgā. Dalība pasākumā būs iespējama ar sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu, kurš apliecina, ka ir pabeigts pilns vakcinācijas kurss pret Covid-19 vai pārslimots Covid-19 pēdējo sešu mēnešu laikā. Pieteikšanās dalībai pasākumā ir obligāta – lūgums reģistrēties dalībai pasākumā līdz 22.septembra pulksten 12. Uz konkursa noslēguma pasākumu aicināti arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvji.

 

Konkurss Energoefektīvākā ēka Latvijā jau 10 gadus tiek organizēts ar mērķi veicināt labo praksi ēku energoefektivitātes un ilgtspējas jomā, īstenojot energoefektīvu ēku būvniecību, atjaunošanu un pārbūvi, tādējādi samazinot siltumnīcefekta gāzu emisiju daudzumu atmosfērā un veicinot sabiedrības izpratni par ēku siltumnoturību, telpu mikroklimatu, kā arī siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanas nozīmi un iespējām, lai radītu kvalitatīvu, arhitektoniski izteiksmīgu dzīves telpu.

 

Konkurss Energoefektīvākā ēka Latvijā 2021 tika izsludināts šī gada martā. Šogad konkursā kopumā tika saņemti 29 projektu pieteikumi; konkursa otrās kārtas ietvaros tika vērtētas 17 ēkas sešās Latvijas pilsētās.

 

Konkursu organizē Ekonomikas ministrija sadarbībā ar žurnālu Būvinženieris un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju. Detalizētāka informācija par konkursu pieejama tīmekļa vietnē www.energoefektivakaeka.lv.

 

Konkursa nolikums sagatavots sadarbībā ar informatīvās kampaņas Dzīvo siltāk sadarbības partneriem – Latvijas Būvinženieru savienību, Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociāciju, Latvijas Būvnieku asociāciju, Latvijas Logu un durvju ražotāju asociāciju, Rīgas Tehnisko universitāti, Būvniecības valsts kontroles biroju, Rīgas Stradiņa universitāti, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Būvmateriālu ražotāju asociāciju, Latvijas Minerālvates ražotāju asociāciju un Latvijas Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas inženieru savienību.

 

Konkursa atbalstītāji ir Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā, SIA Paroc, SIA Saint-Gobain Celtniecības produkti, SIA Knauf, SIA Rockwool, Attīstības finanšu institūciju “Altum”, AS Latvenergo, SIA VentSys, SIA Tenapors, SIA Kingspan Insulation, SIA Intellify un Schöck.

Inese Bērziņa @inese_berzina
https://www.m.buvbaze.lv/inese_berzina/
2 gadi 11 mēnešu 7 dienu portālā
Bija online 26 jūnijā 19:39
Meklētājs būvniecības nozarē