Kalnciemā par 54 263 eiro pārbūvē meliorācijas sistēmu Ziņas

Kalnciemā par 54 263 eiro pārbūvē meliorācijas sistēmu

Pirmdiena, 13 septembrī, 2021

Septembra sākumā sākti meliorācijas sistēmas pārbūves darbi Kalnciemā, kas izmaksās 54 263 eiro, aģentūra LETA uzzināja Jelgavas novada pašvaldībā.

Lēmums par meliorācijas sistēmas pārbūvi pieņemts, jo tās pašreizējais kopējais stāvoklis ir neapmierinošs - esošajos vaļējos grāvjos gultnes ir piesērējušas un aizaugušas ar zālaugiem, krūmājiem un kokaugiem, netiek nodrošināta optimāla platības nosusināšana un ūdens novadīšana uz promteku - Lielupi. Tas veicina pārmitru apstākļu veidošanos nosusināmajā platībā, apgrūtinot platību apsaimniekošanu.

Būvniecības gaitā paredzēta grāvju pārtīrīšana 1548 metru garumā, apauguma novākšana 1,91 hektāra lielā platībā, caurteku demontāža, jaunu caurteku un to nostiprinājumu izbūve, kā arī virszemes noteču tekņu izbūve. Tāpat tiks izbūvētas caurteku pretplūdu klapes, lai palu laikā grāvju sistēmu varētu noslēgt no Lielupes ūdeņu ietekmes.

Konkursā par tiesībām veikt meliorācijas būvdarbus Kalnciemā uzvarējis SIA "RELKS". Uzņēmums apņēmies darbus veikt trīs mēnešu laikā par kopējo summu 54 263 eiro.

Savukārt būvuzraudzības pakalpojumu sniegs SIA "MMD Grupa" par līguma kopsummu 1100 eiro.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē