Kā mājoklī saimniekot efektīvi - iepazīstiet virtuālo tūri energoefektivitātē Aktuālie padomi

Kā mājoklī saimniekot efektīvi - iepazīstiet virtuālo tūri energoefektivitātē

Pirmdiena, 23 augustā, 2021
Energoefektivitāte un energoefektīvs mājoklis – vai mēs izprotam šos  bieži izmantotos jēdzienus? Vai apzināmies ieguvumus, kādus mums ikvienam personīgi var dot energoefektivitātes pasākumu īstenošana? Vai esam gatavi ieguldīt savu laiku, darbu un līdzekļus, lai ietaupītu nākotnē?

Energoefektivitāte ir energoresursu lietderīga izmantošana. Ikviens no mums spēj radīt pozitīvas pārmaiņas, un reizēm tam vajag pavisam nedaudz. Piemēram, izejot no istabas, atcerēties izslēgt gaismu vai, gatavojot maltīti, regulēt plīts temperatūru, vai arī – no rītiem, tīrot zobus, ūdeni no krāna tecināt tikai brīžos, kad tas patiešām nepieciešams.

Pilnveidojot energoresursu lietošanas paradumus, elektrības patēriņu ir iespējams samazināt vismaz par 10%, turklāt saglabājot dzīves komfortu vai to pat uzlabojot.

Elektrum klientu pašapkalpošanās portāla 
elektrum.lv sadaļā "Energoefektivitāte" ir atrodama atjaunota virtuālā tūre "Padomi energoefektīvam mājoklim". Tajā vienkopus apkopoti dažādi energoefektivitātes padomi, kā kļūt draudzīgākam dabai un kā optimizēt elektrības, ūdens un siltuma patēriņu. Vienkāršiem vārdiem – ikvienam ir espēja uzzināt, kā mājoklī turpmāk saimniekot efektīvāk. Turklāt tajā atradīsiet ne tikai noderīgus padomus, bet arī plašu skaidrojumu par dažādu elektroierīču energomarķējumu, kā arī norādes uz dažādām energoefektīvām iekārtām, kuras ērti vari iegādāties elektrumveikals.lv.
"Sadaļa ir veidota virtuālās tūres veidā – tā ir esošas vietas simulācija, ko veido dažādi multivides elementi, tādēļ ikviens Elektrum portāla apmeklētājs var ne tikai izlasīt padomu, bet arī ieraudzīt un izprast tā vietu un nozīmi mājoklī", skaidro Elektrum Energoefektivitātes centra projektu vadītājs Edgars Korsaks-Mills. 

Ienākot simulācijā, apmeklētājs vispirms izvēlas, ko vēlas aplūkot – māju vai dzīvokli. Tālāk jau, droši šķirot lapu pēc lapas, tiek izstaigātas visas mājokļa istabas, sākot no tehniskās telpas līdz pat guļamistabai. Katrā no tām ir izvietoti vairāki praktiski energoefektivitātes padomi, ko būtu ieteicams ievērot, lai mājoklis kļūtu efektīvāks. 
Ja lūkojaties pēc jaunām elektroierīcēm, tad noteikti iepazīsties ar to energomarķējumu – tas ir rīks dažādu ierīču elektrības un ūdens patēriņa, skaņas līmeņa, ietilpības un citu parametru salīdzināšanai. Tāpat arī energomarķējumā ir norādīta informācija par ierīces energoefektivitātes klasi jeb to, cik lietderīgi ierīce patērē elektrību. Jo augstāka ir energoefektivitātes klase, jo efektīvāka un kvalitatīvāka ir elektroierīces darbība. Virtuālajā tūrē esam integrējuši visus energomarķējumus ar plašu to skaidrojumu. Visbeidzot, elektrumveikals.lv ir vieta, kur ērti iegādāties dažādas energoefektīvas un mājoklī noderīgas ierīces, tādēļ, ja kāds no ieteikumiem vai produktiem ieinteresē, tad ērti varēsi nonākt internetveikalā, kur tās iegādāties.
Vasara ir laiks, kad ne tikai atpūšamies, bet arī izmēģinām ko jaunu. Ienāciet elektrum.lv/padomi un iepazīstiet virtuālo tūri energoefektivitātē!
Ilze Balcerbule @user_3213148
https://www.m.buvbaze.lv/user_3213148/
5 gadu 8 mēnešu 22 dienas portālā
Bija online 2 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē